Oto Ekspertiz Nedir? Oto Eksperleri Ne İş Yapar

ABONE OL
Oto Ekspertiz Nedir - Oto Eksperleri Ne İş Yapar

İkinci el bir araç alıyorsanız risklerini de göz önünde bulundurmak zorundasınız. Ancak satın alma işlemi sonrasında sürprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız mutlaka aracı bu alanda hizmet veren profesyonellere inceletmeniz gerekir. işte tam bu noktada oto ekspertiz hizmeti devreye giriyor. Peki oto ekspertiz nedir? Oto eksperleri ne iş yapar?

Oto Ekspertiz Hizmeti Nedir?

Oto ekspertiz hizmeti, ikinci el bir aracın genel durumunu inceler ve aracın son durumu hakkında yeni alıcıya rapor doğrultusunda bilgi verilmesini sağlar. İkinci el araçlar sıfır araçlara oranla daha ucuz olsa da bunun nedeni sadece aracın modelinin düşük olması değildir. Bazı durumlarda aracın kronik sorunları ya da kazasının olup olmadığı gibi durumlar fiyatı aşağıya doğru çeker. Araç sahipleri ise aracın satış fiyatını yukarı çıkarabilmek adına var olan kronik sorunları ya da kazayı saklamaya çalışır. Oto ekspertiz hizmeti ise tüm bu kusurların ortaya çıkarılmasını sağlar. Yani bir anlamda aracın geçmişinden bugüne kadar ki olan durumunun incelenmesini sağlar.

Oto Ekspertiz Hizmetinde Neye Bakılır?

Oto ekspertiz hizmeti aldığınızda aracın kaportasından, yürüyen aksamına, motor performansından kazasının olup olmadığına varıncaya kadar her türlü detay en ince ayrıntısına kadar incelenir. Bu hizmet ikinci el araç satın alanlar için oldukça önemlidir. Çünkü araç hakkında bilgi sahibi olunması satın alma kararını da doğrudan etkileyecektir.

Ekspertiz Raporu

Ekspertiz raporu denildiğinde geniş bir kapsamın olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yani bu inceleme aslında sadece ikinci el araçlar için kullanılmıyor. Emlaktan tutunda sigortaya varıncaya kadar birçok hususta ekspertiz raporu kullanılıyor. Otomobil sektörü içerisinde ise en çok duyulan terimlerden bir tanesidir. Yani en basit anlatımla gözünüzle göremeyeceğiniz kusur ve hasarların tespiti eksper raporu ile ortaya çıkarılır.

  1. El Araç Alırken Ekspertiz Raporu Neden Önemlidir?

Oto ekspertiz hizmetinin neden önemli olduğu yukarıda az çok belirtilmiştir, ancak toparlayacak olursak araç alırken satıcının sözlerine güvenmekten ziyade daha profesyonel kişilerden net bir sonuç almak daha mantıklı olacaktır. Bu da satın alacağınız araçla ilgili kafanızda soru işaretinin kalmaması demek olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.11.2020

Peugeot 206 Nasıl Bir Araba Alınır mı

09.03.2022

Lastik Oteli Nedir? Lastik Oteli Ne İşe Yarar

01.08.2022

TOGG Yerli Üretim İçin Gün Sayıyor

23.03.2020

Ehliyet Sertifikası İle Araç Kullanabilir mi