Oto Çekici Fiyatları – Oto Çekici Araç Kurtarma Fiyatları

ABONE OL
Oto Çekici Fiyatları – Oto Çekici Araç Kurtarma Fiyatları

Otomobil sahibi olmak lüks değil bir zorunluluktur. İnsanlar artık otomobilleri yalnızca zorlu olan zamanlarda değil konfor getirebilecek her alanda kullanmayı tercih ediyorlar. Örneğin; işe gelip giderken otomobili tercih edenlerin sayısı bir hayli fazla. Durum bu şekilde olunca trafikteki araç sayısı giderek artıyor ve bu da ister istemez birtakım mağduriyetlerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Bir otomobilin yolda kalması için çeşitli nedenler sayılabilir. Örneğin; kaza yaparak yolda kalabilir, arızalanarak yolda kalabilir ve bunlar gibi pek çok neden vardır. Yolda kalmış bir aracın kurtarılması için iki türlü seçenek vardır. Bunlardan birincisi, çekici hizmeti diğeri ise başka bir araç ile çekmektir.

İkincisini tercih etmek ücretsiz olmasına karşın risklidir. Eğer aracı çekeceğiniz mesafe kısa ise bu durumda herhangi bir sorun yoktur, ancak uzun mesafede hem aracı kullanmak riskli hem de çeken araca zarar verilmesi söz konusudur.  İkinci yöntem ise en sağlıklı olanıdır, ancak beklenmedik şekilde masraf çıkacağından dolayı ister istemez külfet oluşturabilir. Sürücüler bu noktada çekici fiyatlarını düşünür. Çünkü her çekicinin fiyatı diğerine göre farklı olabileceği gibi gidilecek mesafeye göre fiyatta farklılık olabilir.

Araba Çekici Fiyatları 2022

Araba çekici fiyatları bulunduğunuz şehre göre de değişiklik gösterir. Örneğin; İstanbul’da çekici fiyatları daha yüksek olurken daha küçük bir şehirde fiyatlar daha düşük olacaktır. Genel olarak konuşacak olursak çekici fiyatları büyükşehirler için 200 TL’den başlayarak 500 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Oto çekicileri kendi aralarında da çeşitlendirilmiştir. Buna göre çekiciler şu özelliklere sahiptir.

Çekici Çeşitleri

Çatallı Çekici: Bu tip çekicilerin çalışma prensipleri forklift ile benzerlik gösterir. Bu tip çekicilerde aracın altına iki çatalın konulmasıyla araç yukarı kaldırılır ve çekici kasasına konulur.

Tepeden Çekici: Trafik polislerinin kullandığı çekici modelidir. Aracın üzerinden inen vinç tekerleklerden bağlanır ve araç kaldırılarak çekici kasasına konulur.

Kayar Platform: Aracın hareket kabiliyeti varsa çekiciye yanaştırılır ve bu şekilde araç kasaya çıkarılır.

Oto Transfer Çekicisi: Bu tip çekicilerde hidrolik makara vardır. Çekilecek araçtaki damper kaldırılır ve makara araca bağlanarak araç çekilir.  

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.01.2021

Arabanızın Fotoğraflarını Nasıl Çekersiniz

27.04.2022

Ağrı Hamur Sürücü Kursları - Hamur Ehliyet Kursları

06.12.2022

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası 2023

27.02.2023

Ehliyet Affı Çıktı Mı? Kimleri Kapsıyor