Oto Cam Değişimini Kasko Karşılar mı

ABONE OL
Oto Cam Değişimini Kasko Karşılar mı

Bir aracın ön camında oluşan bir hasar sürüşü engelleyeceği gibi ciddi kazalara sebebiyet verebilir. Bunun için aracınızın ön camı söz konusu olduğunda mutlaka hassas hareket etmeniz gerekir.

Bir aracın camlarıyla ilgi yaşayabileceğiniz problem araç park halindeyken de olabilir. Ancak genelde camda meydana gelen sorunlar dolu, yağmur ve kar gibi bozuk hava şartlarında yaşanır.

Peki, aracınız kaskolu ise bu durumda aracınızın camına gelebilecek herhangi bir zarar durumunda sigorta şirketi sizin zararınızı karşılar mı?

Oto Cam Değişiminde Kasko

Bir aracın camı özel maddelerle üretilmiş olduğundan dolayı bardak gibi dağılarak kırılmaz. Güvenliğin sağlanması amacıyla aracın ön camı kırıldığında çatlar ve tuzla buz olacak şekilde kırılır.

Bu önemli bilgiden sonra şunu belirtelim. Eğer kaskolu aracınızla kaza yapmışsanız bu durumda suçlu aramaksızın sigorta şirketleri aracınızın ön camını ücretsiz bir şekilde değiştirir. Kasko sigortasının amacı sizin aracınızda meydana gelebilecek olan hasarların ücretsiz bir şekilde giderilmesini sağlamaktır. Bu nedenle aracınız kaskolu ise sıkıntıya girmenize gerek yoktur.

Kaskoda Cam Değişiminin Aşamaları Nelerdir?

Olası bir kaza durumunda eğer aracınızın ön camına zarar gelmişse bu durumda ilk yapmanız gereken şey kazanın ve aracın fotoğraflarını çekmek olmalıdır. Eğer etrafınızda görgü tanıkları varsa onlardan da destek istemeniz iyi olacaktır. Çektiğiniz fotoğraflarla birlikte kaskonuzun sizden talep ettiği belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz gerekiyor. Sigorta firması size zorluk çıkarmadan aracınızın camını değiştirecektir. Hatta bazı kasko şirketleri bu hizmeti aracın kaskosunu bozmadan da yılda 1 kez verebiliyor.

Kasko sigortasının sizden talep edeceği belgeler ise şöyledir:

  • Matbu evrak ibra sigortalı imzalı olacak,
  • Matbu evrak beyan ehliyet sahibi imzalı olacak,
  • Kasko poliçe
  • Ruhsat
  • Ehliyet,
  • Hasar beyanı

Yukarıdaki sizden istenilecek olan belgeleri teslim ettikten sonra camın boyutu ölçülerek yeni cam siparişi verilir. Kasko sigortaları olası bir kaza durumunda aracın kırılan camını yıl içerisinde birden fazla kez değiştirebilir, ancak bu durum her sigorta firmasında farklılık gösterir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.08.2021

Araba Tavan Temizliği Nasıl Yapılır

28.07.2021

2022 Mercedes-Benz EQS İncelemesi

14.07.2020

Kadınların Otomobil Seçimini Etkileyen Faktörler

05.08.2021

Neden Arkaya Bakan Araba Koltuklarını Seçmelisiniz