Ortalama Bir Arabanın Kaç Kilometre Ömrü Vardır

ABONE OL
Ortalama Bir Arabanın Kaç Kilometre Ömrü Vardır

Otomotiv segmenti son on yılda pek çok ilerleme kaydetti ve bir zamanlar büyük bir kilometre taşı olarak kabul edilen, 100.000 artık aracınız ne olursa olsun standart konumda.

Peki, ortalama bir araba ne kadar dayanabilir?

Yeterince paranız varsa sahip olduğunuz aracınız sonsuza dek sizinle birlikte ve sağlam bir şekilde kalabilir. Ancak yoldaki ortalama ömrü yaklaşık 11 yıldır.

Araç ömrüne en çok hangi faktörler katkıda bulunur?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi,  aracınızın uygun bir şekilde bakımını gerçekleştirdiğinizde 500.000 km üzerine çıkmasını bekleyebilirsiniz. Ancak, aracınızı uzun süre elinizde tutmayı düşünüyorsanız, marka önemlidir. Örneğin Mercedes ve BMW ile Fiat marka bir otomobilin dayanıklılık süresi aynı olmayacaktır. Düzenli bakım otomobilin zorlaşan maliyetli sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Aracın ömründen bahsederken aslında motoru ön plana almak mantıklı olacaktır. Çünkü motor tükenirse aracında yenilenmesi şarttır. Bunun için aracınız motorunu mutlaka düzenli bir şekilde kontrol ettirmeniz gerekir. Aracın motoru üzerinde yapılan onarımlar rodaj olarak tanımlanır. Yani motora bağlı olan organların yani hareketli parçaların tamamının uyumlu bir şekilde çalışması gerekir ve bu uyum rodaj olarak tanımlanır. Otomobildeki tüm parçalar milimetrik bir şekilde hesaplanmış, üretilmiş ve monte edilmiştir. Bunun için her parçanın kendi ayarında olmasını önemsemeniz motor ömrünün de uzamasına neden olacaktır.

Sürüş Tekniğiniz

Bir aracın ömrünü belirleyebilecek en önemli şeylerden biri aslında sizin onu nasıl kullandığınızdır. Düzenli bakımını yaptırıyorsanız ve de aracınızı agresif sürüşten uzaklaştırıyorsanız bu durumda aracınızın ömrünü de uzatmış olacaksınız. Her otomobil belli devir ve de düzende kullanılmayı gerektirir. İhtiyaç duymadığınız sürece yüksek devirler, aşırı hız ve diğer faktörlerden uzak durmak aracınız için en doğru çözüm olacaktır.

Akaryakıt Seçimine Dikkat Edin

Türkiye’de benzin ve motorinlere karşı yoğun bir denetimin olmasından kaynaklı olarak sahteciliğin yapılması neredeyse imkansız hale gelmiştir. Ancak yine de sizin her şeyi göz önünde bulundurmanız gerekir ve bunun içinde aracınıza yakıt aldığınız yeri tanımalısınız. Bilmediğiniz yerden yakıt almak aracınızın motoruna zarar veren sonuçları ortaya çıkarabilir.

Türkiye’de alınan yoğun önlemler nedeniyle benzin ya da motorinlere sahte maddeler katılması oldukça zordur. Ancak yine de bazı kötü niyetli kişiler, arabanın ömrüne zarar verebilecek 10 numara yağ gibi maddeleri kaçak olarak satmaktadır. Bu nedenle zorunlu olmadıkça bilmediğiniz istasyonları kullanmamaya çalışın. Çünkü 10 numara yağ gibi aslında otomobil yakıtı olarak kullanılamayacak maddeler, içerisinde kayganlaştırıcı gibi koruyucular olmadığı için motora zarar verin.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.12.2021

Kağıthane Sürücü Kursları - Kağıthane Ehliyet Kursları

19.11.2021

Kışın Nasıl Fren Yapılır

25.07.2023

Motosiklet Sınavı Nasıl Yapılır

19.11.2020

Yüksek Km Dizel Araç Alınır Mı