Ön Cam Silecekleri ve Bakımı Nasıl Olmalı

ABONE OL
Ön Cam Silecekleri ve Bakımı Nasıl Olmalı

Cam silecekleri her türlü hava koşuluna hazır olmak zorundadır, bu yüzden onları düzenli olarak kontrol etmek ve iyi bakmak gerekir.

Birçoğumuz kışın uzun süre park edilmiş bir arabanın sileceklerini yukarı kaldırıp öyle bırakıyoruz. Gerekçemiz ise silecek lastiklerinin kullanım ömrünü uzatmaya yardımcı olmak.  

Oysaki sebep ne olursa olsun, sileceklerinizi kaldırmak iyi bir fikir değildir. Çünkü bunu sürekli olarak yaptığınızda zamanla, kanatların ön cama karşı basıncını azaltabilir ve karlı havalarda görüş sorununa neden olabilirsiniz.

Hatta soğuk bir havada lastiğini korumak için kaldırdığınız sileceklerin aniden cama doğru geri inmesi camın çatlamasına neden olur. Yani kışın aslında sileceklere olabildiğince iyi davranmak yukarı kaldırmaktan çok daha etkilidir.

Silecek Bakımı Nasıl Olmalı?

Bir aracın silecekleri, sürücünün görüşünü ve dolayısıyla tüm yolcuların güvenliğini sağlamaya yardımcı olur. Zamanla, ön camı silen lastik aşınmaya başlar özellikle aşırı sıcaklıklar ve kir lastiklerin zarar görmesi için bir etkendir. Bunun için silecekleri nemli bir bezle düzenli olarak temizlemek gerekir.

Silecekleri kullanmaya başlamadan önce kontrol etmek karşılaşılabilecek sorunların önüne geçecektir. Örneğin aniden çalıştırmak zorunda kaldığınız silecekteki kirler ve tozlar camında zarar görmesine neden olacaktır. Böyle bir durumda ise cam suyunuzun olmasına çok önem göstermeniz gerekir. Genelde yazın unutulan cam suları kışın araç için vazgeçilmez parçalardan birisi olur.

Silecek Modelleri

Farklı ön cam silecek modeli vardır. Bütçeye ve ihtiyaca göre bu sileceklerden en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Burada seçim tamamen aracınızın ihtiyacına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En uygun fiyata sahip olan silecekler metal çerçeve olanlardır. Bu tarz silecekler rüzgara ve zorlu hava şartlarına karşı oldukça güçlüdür.

Silecek üzerindeki lastik sadece yağmuru değil çamur ve kar gibi temizlemesi güç ve ağır olan kirleticileri de temizlemesi gerekir. Bunun için kaliteye de önem verilmesi gerekir.

Silecek Performansı

Silecekler zamanla aşındığı için özelliğini kaybetmeye başlayacaktır. Bunun için önceliğiniz mutlaka silecekleri yaz ve kış dönemine girmeden önce kontrol etmek olmalıdır. Sileceklerinizin aşınması halinde hızlıca değiştirmek mantıklı olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Türk Ehliyetleri Yurtdışında Geçerli mi

19.05.2020

Sürücü Belgesi Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

26.07.2021

Arabanızı Ne Sıklıkta Yıkamalısınız

23.03.2023

Toyota Türkiye Fiyat Listesi 2023