Niğde Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Niğde Sürücü ve Ehliyet Kursları

İç Anadolu bölgesinde konumlanmış olan Niğde, zengin tarım topraklarına sahiptir. Termal kaplıcalarıyla da ün yapmış olan Niğde, doğal güzellikleriyle de insanın keyifli zamanlar geçirdiği ender şehirlerden bir tanesidir. İnsanların sıcakkanlı ve cana yakın olması, lezzetli yemekleri ve tarihsel dokusuyla dikkatleri üzerine çeken bir şehir demek yerinde olacaktır. Yüksek bir rakımda olan Niğde’de halk geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlar. 

Niğde Hakkında Bilgiler

Şehrin isminin Nakita’dan gelmiş olduğu düşünülüyor. Yani kökeni konusunda net bir açıklama olmasa da Dr. Avram Galanti’nin kaynakları bu yönde. 14. YY’da Arap harfleriyle yazılırken “Nikde” halini almış ve daha sonrasında zaman içerisinde Niğde olarak yerleşmiştir. 

Niğde’nin tarihi bir zenginliği var. Şehirde bulunan höyükler bu tarihi açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Niğde’de Gezilecek Yerler

Niğde’de gezilebilecek yerlerin sayısı da bir hayli fazla. Alaaddin Cami, 1223 yılında yapılmış ve Selçuklu mimarisinin bugüne uzanan eserlerinden bir tanesidir. Yıllar boyunca orijinalliğini hiç kaybetmemiş olan cami günümüze kadar da başarılı bir şekilde gelmiştir. Şehirde bulunan tarihi yerlerden bazıları ise şöyledir.

  • Aktaş Kilise Camii,
  • Gümüşler Manastırı,
  • Kesikbaş Türbesi,

Niğde’de Ne Yenir?

İç Anadolu’nun kendine has bir yemek kültürü vardır. Niğde’de aynı şekilde saymakla bitmez. Ördek, tavuk ve hindi eti ile hazırlanan arabaşı çorbası Niğde’de yiyebileceğiniz lezzetler arasında gelir. Çorbanın hamurunu yutmak zor olsa da kendisi gerçekten de bir çorbadan beklenilenin çok daha üzerindedir.  

Niğde tava yenilmesi gereken yemekler arasında gelir. İştahınızı kabartacak olan bu yemek sadece karın doyurmak değil aynı zamanda yemeğinde bir sanat olduğunu gösterir.

Niğde Ulaşım

Niğde’ye, karayolu, demiryolu ve havayolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Havayolunu tercih ederseniz Kayseri’ye inmeniz ve buradan 130 km yolculuk yaparak şehre ulaşabilirsiniz.

Niğde Sürücü Kursları

Niğde sürücü kursları sitemizde aradığınız bir sürücü kursu bulmanız mümkündür. Sitemizde 81 ilde bulunan sürücü kurslarının iletişim bilgileri sizin oturduğunuz yerden ehliyet kursu fiyatları almanızda da önemli bir etken olacaktır. Sitemizden alacağınız bilgilerle Niğde gibi büyük bir şehirde tüm sürücü kurslarını gezmeden size en yakın Niğde ehliyet kursları bularak fiyat teklifi alabilirsiniz.

Sitemize https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.12.2020

Alkol Sürüş Yeteneğini Nasıl Etkiler

20.10.2022

Dyno Testi Nasıl Yapılır

27.04.2020

Direksiyon Sınavı Soruları 2020 - Sınavda Neler Soruluyor

31.05.2021

A2 Ehliyet Ne Kadar