Muayenesiz Araç Kullanma Cezası 2023

ABONE OL
Muayenesiz Araç Kullanma Cezası 2023

Araç muayenesi, trafikte olan tüm motorlu araçların yapması gereken zorunlu işlemlerden bir tanesidir. Araç muayenesi yapılmasının amacı aracın trafikte olup olmaması gerektiğinin tespit edilmesini sağlamaktır. Eğer bir araç muayenesiz olarak trafiğe çıkarsa ya da muayeneden geçemezse bu durumda cezai işlemle karşı karşıya kalır. Buna göre muayenesiz araçla trafiğe çıkma cezası 2023 yılı için 951 TL olarak belirlenmiştir.

Araç Muayenesi Nerede Yapılır?

Araç muayenesi yalnızca TÜVTÜRK istasyonlarında gerçekleşmesi gerekir. Yapılan muayenede ilk olarak aracın ruhsat bilgileri denetlenir. Aracın plakasının doğruluğu, motor numarası ve şasi numarasının doğruluğu sağlandıktan sonra fiziki muayene aşamasına geçilir.

Muayene kontrolünde araçta fiziki olarak frenler, lastikler, yürüyen tüm aksam, aydınlatma, ayna, kemer ve diğer tüm kontroller yapılır. Temel olarak araç muayenesinde araç detaylı bir kontrolden geçirilir ve var olan kusurlar bulunuyorsa giderilmesi sağlanır. Eğer aracın muayenesi esnasında sorun bulunmuyorsa araç muayeneden başarılı bir şekilde geçmiş olur. Bir aracın muayeneden geçebilmesi iki şekilde olur. Birincisi normal geçiş diğeri ise kusurlu geçiştir. Kusurlu olan geçişlerde sürücüye eksiklikleri belirtilmiş olsa da bu ağır bir kusur olmadığından dolayı trafiğe çıkmasında herhangi bir engel yoktur.

Muayenesiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar? 2023

Muayenesiz araç kullanma cezası 2023 yılı için 951TL olarak belirlenmiştir.  Araç bu şekilde trafikte yakalandığında sürücüye 30 günlük süre verilir ve bu süre içinde aracın muayenesinin yapılması tavsiye edilir. Eğer araç bu süre içinde muayeneye götürülmezse yakalanması halinde trafikten menedilerek ceza uygulanır. Bu durumdaki bir aracın tekrardan muayeneye götürülmesi prosedür ve maliyet gerektireceğinden sürücülere araçlarının muayene tarihlerini dikkat etmeleri önerilmektedir.

Araç Muayene Cezası Nereye Ödenir? 2023

Araç muayenesiz bir şekilde yakalandığında ceza yazılır ve sürücüler kendilerine kesilmiş olan bu cezası ödemesi gerekir. Ceza eğer 15 gün içinde ödenirse indirimli olur. Muayene cezasını ödemek için vergi daireleri, banka şubeleri ve mobil bankacılık işlemleri tercih edilebilir. Bir araca muayene cezası kesilmişse ceza ödenmeden ikinci kez muayene randevusu oluşturulmaz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.06.2021

Yakıt Filtreleri

28.04.2021

Kışın Yola Dökülen Tuz Araca Zarar Verir mi

29.04.2020

Adıyaman Sürücü ve Ehliyet Kursları

22.10.2021

İlk Defa Sürücü Belgesi Almak İçin Gereken Belgeler