Motosikletlerin Trafik Sigortası Neleri Kapsar

ABONE OL
Motosikletlerin Trafik Sigortası Neleri Kapsar

Trafiğe çıkması gereken her aracın mutlaka trafik sigortası olmak zorundadır. Motosikletler de gün içerisinde trafikte en çok dolanan araçlar arasında yer alır. Bunun için her motosikletin mutlaka trafik sigortasının olması gerekir.

Trafik sigortasının yaptırılmasının amacı, muhtemel kaza sonrasında araçların ve motosikletlerin karşı tarafa vermiş olduğu zararın karşılanmasını sağlamaktır. Dolayısıyla bir motosiklet sahibinin merak ettiği konular arasında trafik sigortasının neleri kapsadığı olabilir.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere trafik sigortası sizin değil karşı taraftaki aracın maddi manevi zararının karşılanmasını sağlar. Dolayısıyla karşı tarafın mağdur olmaması için verilmiş bir güvencedir. Motosikletlerinde kaza ihtimali en yüksek araçlar olduğunu düşündüğümüzde her motosiklet sahibinin zorunlu olmasının dışında yaptırması gerekir.

Motosiklet sigortaları da otomobil sigortaları gibi her yıl yenilenmek zorundadır. Poliçe kapsamı içerisinde araç ve kaza başı olmak üzere maddi hasar teminatı, kişi ve kaza başına ise sakatlanma ve ölüm teminatı ve birden fazla aracın kazaya karışması söz konusuysa olay başına hasar teminatı bulunuyor.  Kusurlu bulunan tarafın ödemesi gereken tutarı karşılayarak onun yükünü hafifletirken zarara uğrayan tarafın da en hızlı şekilde zararının giderilmesini sağlıyor. Zorunlu motosiklet trafik sigortası kapsamı araçtan araca farklılık göstermemekle beraber, olası bir kaza sonucunda ödenen tutar, sigorta şirketleri tarafından belirlenerek onların uygun bulduğu miktarda ödeniyor. Bu sigorta, yalnızca maddi hasarları değil, sağlık konusundaki zararları da karşılıyor. Bunun da ötesinde eğer kazada bir ölüm gerçekleşirse defin masrafları da sigorta tarafından ödeniyor. Tüm bu teminatın geçerli olabilmesi için ise araç sigortasının zamanında yapılması ve poliçenin her yıl yenilenmesi gerekiyor.

Motosiklet Trafik Sigortası Yeniletmemenin Cezası Nedir?

Motosiklet sürücülerinin diğer sürücülerden en önemli özellikleri daha dikkatli olmaları gerektiğidir. Bunun için trafik sigortalarının mutlaka zamanında yapılması gerekir. Eğer bir motosiklet sürücüsü trafik sigortasını yenilemezse bunun birtakım yaptırımları vardır. Bu yaptırımların ilki motorun otoparka çekilmesidir. Sürücüye yazılan trafik cezası ise diğer bir yaptırımdır. Sürücü kendisine kesilen cezaları ödemediği ve trafik sigortasını yaptırmadığı sürece motosikletini teslim alamaz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.04.2020

Ehliyet Nasıl Alınır - Ehliyet Alma Süreci ve Şartları

24.10.2023

Seyahat Sigortası Tazminat İşlemleri

26.11.2020

Sürücü Kursları Direksiyon Derslerine Devam Edecek

06.10.2021

Arabanızın Motorunu Nasıl Temizlersiniz