Motosiklet Sınavı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Motosiklet Sınavı Nasıl Yapılır

Karayollarında motorlu araçlar sınıfında yer alan iki, üç ve dört tekerlekli ulaşım araçları olan motosikleti kullanabilmek için sürücülerin yasal olarak belirli şartları yerine getirmek gerekir. Motosiklet kullanmak isteyen sürücü adayları, ilk olarak sürücü kurslarına kayıt yaptırarak motosiklet ehliyeti almalıdır. Sürücü kurslarında derslerini tamamlayan adaylar, motosiklet sınavına girmeye hak kazanır. Motosiklet sınavı hakkında merak ettiklerinizi içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Motosiklet Ehliyet Sınavı Nasıl Yapılır?

Motosiklet ehliyet sınavı öncesinde arabalarda olduğu gibi sürücü adaylarının sürücü kurslarındaki teorik dersleri tamamlaması gerekir. Teorik dersleri tamamlayan adaylar, teorik motosiklet sınavına girebilir. Motosiklet ehliyet sınavları da tıpkı araba ehliyeti sınavları gibi teorik ve pratik sınav olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilir.

Motosiklet Teorik Sınavı Nasıl Yapılır?

Toplam 50 sorudan oluşan teorik motosiklet sınavı, online olarak sınav merkezlerinde gerçekleştirilir. Teorik sınavı geçebilmek için adayların 100 puan üzerinden en az 70 puan alması gerekir. Sürücü adayları, sürücü kurslarında aldıkları teorik dersler sonucunda; ilkyardım, araç tekniği, trafik bilgisi ve trafik adabı sorularına yanıt vermek durumundadır.

Motosiklet Direksiyon Sınavı Nasıl Yapılır?

Teorik sınavdan geçerli bir puan alan sürücü adayları, direksiyon eğitimlerini tamamlayarak motosiklet direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Motosiklet ehliyeti alacak adayların pratik direksiyon sınavları, özel parkurlar ve trafik akışı olmak üzere aynı tarihte iki aşamalı olarak gerçekleştirilir.

Özel parkurlar, sınav yönetmeliği tarafından belirlenen hareketleri ve engelleri kapsar. Motosiklet sınavı 8 çizme, düz gidiş, panik fren, kaçış, hızlanma gibi çeşitli hareketleri kapsar. Bu hareketleri başarılı bir şekilde gerçekleştiren sürücü adayları, özel parkurun ardından motosiklet direksiyon sınavının ikinci aşaması olan trafik akışına katılabilir.

Toplamda 35 dakika süren motosiklet direksiyon sınavının iki etabını da istenen kriterlerde tamamlayan adaylar, motosiklet ehliyeti almaya hak kazanır. Motosiklet sınavı sonuçları, sürücü kursları tarafından sınava giren sürücü adaylarına bildirilir. Ehliyeti almaya hak kazanan adaylar, kayıtlı olduğu sürücü kursundan dosyasını alarak belirlenen harçları ödemelidir. Daha sonra sürücü adayları, ödendi belgesi ile trafik şubelerine giderek motosiklet ehliyetlerini alabilir.

Motosiklet sınavına dair daha fazla bilgi almak isterseniz https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Afyonkarahisar Sürücü ve Ehliyet Kursları

27.05.2021

Ehliyet Sertifikası Nedir? Ehliyet Dosyası İle Neler Yapılabilir

11.07.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

28.01.2021

Plakasız Trafiğe Çıkma Cezası Ne Kadar? 2021