Motosiklet Kasklarının Güvenlik Standartları

ABONE OL
Motosiklet Kasklarının Güvenlik Standartları

Sürüş tarzınıza en uygun motosiklet kaskı almaya karar verirken güvenlik standartlarını karşılayan bir kask bulmak gerekir.

Güvenli Motosiklet Kaskı Nasıl Olmalı?

Motosiklet kaskı, boyunda daha az gerginlik için hafif malzemeler, ekstra rahatlık için ek dolgu gerektirir. Günümüzde üretilen kaskların teknolojiye ayak uydurduklarını bunun için akıllı cihaz bağlanabilmesi için bluetooth ve hoparlörler dahil olmak üzere ekstra teknolojilere sahip olduğu bilinir. Motosiklet kaskları geliştirilmeye devam etse de temel anatomisi hep aynıdır.

Bir kas dört ana bileşenden oluşur. Bunlar şöyledir:

  1. Dış kabuk,
  2. Darbe emici astar,
  3. Yastıklı konfor katmanı
  4. Tutma sistemi.

Yukarıdaki bileşenlerin her birinin belirli bir amacı vardır ve ortak noktaları kafanızın güvende tutulmasını sağlamaktır.

Dış Kasa

Dışarıdan baktığınızda kaskın en dıştaki renkli kısmıdır. Genellikle Kevlar, karbon fiber, polikarbonat, kalıplanmış plastikler veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan oluşur. İşlevi, çarpma veya aşınma durumunda başınızı korumak ve dışarıdan nesnelerin içeri girmesini engellemektir.

Darbe Emici Astar

Dış kasanın iç kısmında köpükten yapılan darbe emici bir özelliktir. Astarın birincil işlevi, çarpma sırasında şoku absorbe etmek ve enerjiyi uzaklaştırmaktır. Dış kasa, yabancı cisimlerin kaskın içine girmesini önlerken, emici astar çarpmanın enerjisinin kafanıza aktarılmasını engeller.

Yastıklı Konfor Katmanı

Yastıklı konfor katmanı, kaskı takarken başınızın dayandığı alandır. Teri uzaklaştırmak ve sürüş sırasında sizin serin kalmanızı sağlamak için tasarlanmıştır. Temizlik amacıyla genellikle çıkarılabilir ve farklı kafa şekillerini barındıracak şekilde değiştirilebilir.

Tutma Sistemi

Çene kayışı olarak da adlandırılan kask tutma sistemi, siz motosiklet sürerken kaskı başınızda tutmak için çenenizin altına sabitlenmiştir. Dokuma bir malzemeden yapılmıştır ve sabit durması için iki d-halkası ile sabitlenmiştir.

Havalandırma Delikleri

Kask üzerindeki havalandırma sistemi, sürücünün kafasını serin tutmak ve ve buharlanmayı önlemek içindir. Havalandırma, tam yüz kasklarında kullanılır, ancak üreticiye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Havalandırma deliğinin farklı hava koşulları için açılıp kapanma seçeneği vardır. Daha sıcak aylarda tamamen açılmasını, daha soğuk aylarda tamamen kapalı olmasını sağlayabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.02.2022

Yumurtalık Sürücü Kursları - Yumurtalık Ehliyet Kursları

22.06.2021

2022 Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama

22.12.2021

Hangi Lastikler Daha Hızlı Aşınır, Ön mü Arka mı

30.03.2020

Trafikten Men Cezasını Gerektirecek İhlâller