Motosiklet Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
Motosiklet Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Motosiklet sınavı toplamda 35 dakika süren ve üç bölümden oluşan bir değerlendirme sürecidir. Bu sınavın ilk beş dakikalık bölümünde tıpkı otomobil ehliyetinde olduğu gibi motosikleti ne kadar tanıdığınıza dair bilgiler sorulacaktır. Bu bilgilerden 5 tanesine yanlış cevap vermiş olmanız demek motosiklet sınavından kalacağınız anlamına gelir. Bunun için sınava girmeden önce mutlaka motosikletler konusunda gerekli teknik bilgilere sahip olmanız gerekir.

Motosiklet sınavına girmeden önce heyecanlı olduğunuzun farkındayız. Bu nedenle birçok şey aklınıza gelmeyecek ya da bazılarını yaparken bazılarını atlayacaksınız. Bunun en önemli nedeni sizin sorulara odaklanmanız ve basit olan konuları geçiştirdiğiniz için önemsememeniz. Oysa ki motosiklet sınavlarına baktığımızda kaybedişlerin genellikle uygulamadan değil de genel teknik bilgilerden yana olduğu açıktır.

Yukarıdaki hususlar doğrultusunda bir sürücü kursuna yazılırsanız o zaman aşağıdaki önemli hususları göz önünde bulundurmanız gerekir. Bir motosikletten gelen her türlü ses rahatsız edici olmasının yanı sıra korkutucudur. Eğer siz bu gibi durumlarla karşılaşmamak istiyorsanız o zaman aşağıdakileri okumaya devam etmelisiniz.

Lastiklerin kontrolü çok önemlidir. Sınav öncesinde mutlaka lastiklerinizin durumunu kontrol etmelisiniz. Eğer lastiğinizin havası iyi değilse hemen bastırıp gelmeniz sizin avantajınıza olacaktır.

Aküyü kontrol edin. Akü ateşleme sisteminin en önemli parçasıdır. Basit gibi görünse de akünün iyi olmaması ya da hiç olmaması motorun çalışmamasını sağlayacaktır.

Otomobiller ve motosikletler yağlanmak zorundadır. Metal aksamın birbirine sürmemesi için yağ değişimlerinin belli periyotlarda yapılması gerekir. Bu periyotlara dikkat etmediğinizde ise motorunuzda ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

  • Hararet göstergeniz mutlaka olmalı ve kontrol edilmelidir. Hararet yükselmiş fakat siz farkında değilseniz bu durumda aracın motoruna zarar vermiş olursunuz.
  • Yakıt göstergesinin nerede olduğunu mutlaka bilmeniz gerekir.
  • Uzun far ve kısa farlar uygun aydınlatma seçeneğine sahip olması gerekir.
  • Ön ve arka frenler ve fren lambalarının çalışır durumda olması gerekir.
  • Debriyaj ve gazın mutlaka düzgün çalışıyor olması gerekir. Otomatik vitesli araçlarda bu özellik olmayacağından dolayı ehliyet alma süreci daha az karmaşıktır.
  • Motosikletin viteslerini bilmeli ve yerlerinin nasıl olması gerektiğini öğrenmiş olması gerekir.
  • Motosiklet çalıştırılıp stop ettirilebilmelidir.
  • Motorun yan ayakları ya da orta sehpası sabitlenebilmeli.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.07.2020

Pasta Cila Nedir - Nasıl Yapılır

21.10.2021

İnce Yedek Lastiklerle Ne Kadar Yol Gidebilirsiniz

15.06.2021

2022 İstanbul Ehliyet Fiyatları

18.05.2022

D1E Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, D1E Sınıfı Ehliyet Nedir