Motoru Yenilenmiş Araç Alınır mı

ABONE OL
Motoru Yenilenmiş Araç Alınır mı

Yeni bir araç alınırken önce bütçe esaslı hareket edilir. Bunun içinde bazı araçlar bilinen hasarlarıyla alınır. Bu normal bir durumdur, fakat satın aldığınız aracın bilinmeyen bir arızası ve hasarı varsa bu sizin zarar edeceğiniz ve daha sonrasında problem yaşayacağınız anlamına gelir. Bunun içinde araç almadan önce detaylı bir eksper hizmeti almak çok önemlidir.

Yapılan kontroller sonrasında aracın motorunun yenilenmiş olduğu ortaya çıkarsa ya da bu durumdan haberdar iseniz o zaman yine de bu aracı almak ister misiniz? Ya da motoru yenilenmiş bir aracı almak ne kadar mantıklıdır?

Bu tür bir araç almadan önce motor yenileme ne demektir? Detaylıca anlatalım.

Motor Yenileme Ne Demek?

Otomobillerin tüm parçaları gibi motorlarının da belli bir ömrü vardır. Bu ömür aracın markasına ve modeline göre değişiklik gösterir. Otomobillerin motoru belli bir zaman sürtünmesiyle yıpranır ve bu da performansın düşmesine neden olur. Böyle bir durumda ise motorda yenileme yani başka bir deyişle rektefe işlemi yapılır. Yani motor üzerinde yapılan birtakım yenileme işlemi gerçekleştirilir.

Motor Rektefe İşlemi

Motor yenileme işleminde motor üzerindeki tüm parçaların yenilenmesi sağlanmaz. Bu işlem esnasında motorda hasar gören ve kötü hale gelmiş olan parçaların yenilenmesi gerçekleştirilir. Yenileme işlemi esnasında enjektörler, hava emme sistemleri gözden geçirilir, motor bloğu, krank mili, silindir kapağı, sibop, egzoz ve pistonlar gözden geçirilir.

Yukarıda motorun yenilenmesiyle ilgili detaylı bilgi verilmiştir. Buna rağmen yeni bir araç alınırken bu işlemin gerçekleştirilmiş olması nasıl bir sonuç ortaya çıkaracaktır.

Motoru Yenilenmiş Alınır mı?

Motor yenileme işleminin mutlaka bu işte usta olan birisi tarafından yapılması gerekir. Eğer usta seçimi doğru olmazsa bu durumda daha sonraki süreçte istenmeyen sorunlar meydana gelmeye başlayacaktır.

Eğer iyi bir usta veya size bunun garantisi veren bir yetkili serviste bu işi yaptırırsanız o zaman motor yenileme işleminin herhangi bir zararı olmadığı gibi eski model bir araç içinde en doğru çözüm olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.06.2022

Yediemin Otoparkı Nedir, Nasıl Açılır

30.05.2022

MPV Araç Nedir? MPV Araçların Özellikleri Nelerdir

21.04.2021

Yeni Citroen C3 İncelemesi

01.06.2021

2022 Hyundai Santa Cruz İnceleme