Motorcu Ceketi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli

ABONE OL
Motorcu Ceketi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Motosiklet sürmek cesaret, yetenek ve kendine güven ister. Her ne kadar iyi bir motor kullanıcısı olsanız da yaralanma ihtimaliniz otomobile göre daha fazladır. Bunun için motosiklet sürücüsü olarak mutlaka önce kendi güvenliğinizi sağlamak zorundasınız.

Motosikletlerde güvenlik denildiğinde her ne kadar ilk akla gelen şey kask olsa da bir motorcunun olmazsa olmaz eşyaları arasında motorcu ceketinin de olması gerekir. Motorcu ceketlerinin çok amaçlı görevleri vardır. Aşağıda bu görevler belirtilmiştir.

Motorcu Ceketlerinin Görevleri

Motor ceketlerinin görevi rüzgarı, nemi, sıcağı, tozu ve çevresel faktörlerden kaynaklanabilecek dış etkenleri sürücüden uzak tuttuğu gibi yaralanma ve sakatlanmalara karşı da önemli bir koruma sağlar.

Motorcu Ceketi Nasıl Seçilir?

Motorcu ceketi seçilirken önceliğiniz nerede ve nasıl koşullarda motor kullanacağınız olmalıdır. Uzun yolda kullanacağınız ceket ile kısa yolculukta kullanacağınız ceket birbirinden farklıdır. 

Malzeme Seçimi Nasıl Yapılır?

Motosiklet ceketleri üretilirken 3 ana malzeme kullanılır. Bunlar şöyledir;

  1. Deri malzemeler
  2. Tekstil malzemeler
  3. File malzemeler

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz malzemeler arasında en yüksek korumayı deri malzemeli olan ceketler sağlar. Deri montlar ağırdır ancak yüksek koruma sağlarlar. Tekstil montlar ise akıllı kumaşlardan üretilmişlerdir. Hava ve su geçirmezlik özellikleri vardır. Dayanıklı malzemelerden üretilmiş olduğundan dolayı uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Fileli montlar ise genelde yazın kullanılmak amacıyla üretilirler. Sağlam ve dayanıklıdır, yazın sıcağında deri ve tekstil montlara göre daha ferah ve konforlu bir motor kullanımı sağlar.

Koruma Kabukları

Standart motorcu ceketlerinin diresek, omuz ve omurilik bölgelerinde özel koruma kabukları bulunur. Bunun için satın alırken bu kabukların bulunuyor olmasına özen göstermeniz gerekir. Cekette bu kabuklar varsa, giydiğinizde eklem yerlerinize tam oturmasına özen göstermelisiniz.

Diğer Parçalar

Motorcu ceketi tek başına belli bölgelerde koruma sağlar. Bu nedenle vücudunuzdaki diğer bölgeleri de korumanız gerekir. Motorcu ayakkabısı, motorcu pantolonu, tulum, eldiven gibi diğer ekipmanlara da sahip olmalı ve tüm bu parçaların birbiriyle uyumlu olmasına özen göstermelisiniz.

Kalın ve kışlık motorcu montlarında en önemli şey havalandırma kanallarıdır, bu kanallar vücudunuzun terlemesinin önüne geçecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Sürücü Kursu Öğretmeni Nasıl Olunur

23.03.2020

Ehliyet Sertifikası İle Araç Kullanabilir mi

10.12.2020

Ön Camdan Çizikler Nasıl Kaldırılır

15.03.2021

Coilover Nedir? Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir