Motor Yağı Ne Renk Olmalı

ABONE OL
Motor Yağı Ne Renk Olmalı

Arabanızın bakımı söz konusu olduğunda, yağınızı düzenli olarak kontrol etmek ve üreticinizin tavsiye ettiği yağ değişim aralıklarını takip etmek, yapılması gereken bakımlardır!

Düzenli yağ değişiklikleri, motorun temizlenmesine, hareketli parçalarının yağlanmasına, korozyon ve paslanmanın önlenmesine ve motorunuzun ömrünün uzatılmasına yardımcı olur.

Yağın Rengi Ne Söylüyor?

Motor yağınızın seviyesini, tutarlılığını ve rengini kontrol etmek, size motorunuzun sağlığı hakkında fikir verebilir ve motor yağı kirliliği ve sızıntılar gibi olası sorunları tespit etmenize yardımcı olur.

Motor yağı rengi, diğer faktörlerin yanı sıra yaş, katkı maddesi bozulması, kirleticiler ve ısı ile değişebilir. Motor yağının belirli tonları olası sorunları tespit etmenize yardımcı olsa da, renk tek başına yağ değişimini geciktirmek için bir bahane veya bir teşhis aracı olarak kullanılmamalıdır. Çoğu otomobil üreticisi, bir sonraki yağ değişiminizin ne zaman olacağını söylemek için kullanım kılavuzunuzdaki kilometre, sürüş koşulları ve yağ değişim aralıklarını kullanmanızı tavsiye eder.

Motor Yağınızın Rengini ve Berraklığını Nasıl Kontrol Edeceksiniz?

Yağınızın rengini kontrol etmek uzun sürme. Bunu yapmak yağ seviyelerini de kontrol etmenizi sağlar! Motor yağınızı kontrol etmeye hazır olduğunuzda, arabanızı düz bir zemine park edin ve motorun 10 veya 15 dakika soğumasını bekleyin.  

Motor kapalıyken ve hafifçe soğutulmuş haldeyken, kapağı açın ve yağ çubuğunu bulun. Yerini bulmakta sorun yaşıyorsanız veya kaputun altında bir yerine iki seviye çubuğu görüyorsanız, doğru olanı belirlemenize yardımcı olması için aracınızın kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz.

Yağ çubuğunu dışarı çekin, bir kağıt havlu veya bezle silerek temizleyin ve ardından geri yerleştirin. Bir süre bekleyin bir kez daha çıkarın ve yağ seviyesini, rengini kontrol edin. Motorunuzun yağ rengini net bir şekilde gördükten sonra, yağ çubuğunu son bir kez silin ve ardından yerine tam olarak yerleştirdiğinizden emin olun.

Motor Yağı Ne Renk Olmalı?

Yeni motor yağı, zeytinyağı kıvamına sahip, hafif yarı saydam kehribar rengidir. Motorunuza yeni yağ eklendikten sonra, motor bloğunda dolaşır, hareketli parçalarını yağlar, ısıyı yeniden dağıtır, motoru temizler ve paslanma ve korozyonun ilerledikçe oluşmasını önlemeye yardımcı olur!

Zamanla, yağ koyulaşır ve kalınlaşır, bu da onu temel işlerinde daha az verimli hale getirir. Gerektiği gibi çalışamayan yağ, motorunuzun sağlığını tehlikeye atabilir, aşınma ve yağ yakımı yaratabilir. Bu sorunlar, mavi veya gri egzoz dumanı gibi korkutucu semptomlara, düşük yakıt verimliliğine ve rölantideyken sallanmaya neden olabilir!

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.03.2023

Suzuki Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023

28.07.2021

Lastik Genişliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

13.05.2022

En Ucuz Araç Sigorta Fiyatı

27.05.2022

Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu – Ehliyet Randevu Alma 2022