Motor Işığınız Yandığında Ne Yapmalısınız

ABONE OL
Motor Işığınız Yandığında Ne Yapmalısınız

Arabanızın motorunun yaşına bağlı olarak, motordan gelen ısı miktarını yüksek olabilir. Normalde, bir motorun sürüş sırasında kendini soğutması gerekir, ancak bir sorun olduğunda motor aşırı ısınabilir. Bu nedenle, aracınızın kontrol panelinde herhangi bir ışığın yandığını fark ettiğinizde hemen durmalısınız.

Aşırı ısınma normalde motor arızasının en yaygın nedeni ve gerçekleştirilmesi en pahalı onarımlardan biridir. Bunun nedeni, aracınızın kullanım ömrü boyunca soğutma sıvısı değişiminin olmamasından kaynaklanabilir. Bu nedenle motorun aşırı ısınması, yeni bir motorun aksine daha fazla miktarda soğutma gerektiren eski araçlarda yaygındır. Gösterge panelinizde kırmızı bir uyarı ışığı yanıyorsa bu bazı onarımlar için geç kaldığınız ve cebinizden çıkan para miktarının da daha çok olabileceğini gösterebilir.

Arabadaki motor sıcaklığı uyarı ışığı türleri

Aracınızdaki uyarı ışığı ısıtma sisteminin ne kadar etkilendiğini belirleyebilir. Bu uyarı ışıkları şu şekilde tanımlanır:

  • Gösterge panelinizde kırmızı veya sarı bir ışık yanabilir. Duruma bağlı olarak, motor sıcaklığı çok yüksek olduğunda ışık yanıp sönebilir. Bu ışık motoru kapatmanız gerektiğini belirtir.
  • Aracınızda mesajlaşma sistemi varsa, sürücü bilgi ekranında " motor aşırı ısınma " mesajı görürsünüz.

Aracınızın gösterge panelinde herhangi bir şekilde tehlike işaretini anımsatan ışık yanmışsa, bu ışığın ne anlama geldiğini anlamaya çalışmadan önce mutlaka aracın durdurulması gerekir. Bu sayede aracın motoruna zarar verilmemesi sağlanmış olacaktır.  Bir aracın motorunda olması gerekenden bir derece bile yükseklik araçta ciddi arızalara neden olabilir.

Soğuk Günlerde Motor Sıcaklığı Uyarı Işığı

Soğuk bir günde aracınızı çalıştırdığınızda gösterge ibreniz sıcaklık gösterge sınırının en başında olması gerekir. Aracın motoru ısınmaya devam ettikçe ibre de belli bir çizgiye geldiğinde duracaktır. Bu sınır her araçta kırmızı çizgiler şeklinde belirlenmiştir. Soğuk bir günde araçta herhangi bir sorun olmaması halinde ne yapılırsa yapılsın aracın gösterge çubuğu kırmızı çizgilere geçmez, eğer geçiyorsa bu durumda aracın mutlaka durdurulup en yakın servise çektirilmesi gerekir.

Motor sıcaklığı dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Bakımları düzenli olarak yapılan her araç bu sınırı bilir ve sabit olarak kalır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.05.2021

Trafik Cezası Affı İçin Nereye Başvurulur

29.09.2020

Hava Filtrelerinizi Değiştirmenin Faydaları

13.12.2021

Silivri Sürücü Kursları - Silivri Ehliyet Kursları

10.09.2020

AVM Otoparkında Kaza Olduğunda Yapılması Gerekenler