Motor Gücü Neden Düşer

ABONE OL
Motor Gücü Neden Düşer

Araç olması gerektiği şekilde hızlanmıyor ve performans düşüklüğü yaşıyorsa muhtemelen ekranınızda motor uyarı ışığı yanmaya başlayacaktır. Bu ışığın amacı motorun kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatmaktır. Bunun için panik olmadan aracınızı en yakın servise götürmenizde fayda vardır. 

Elektronik kontrol ünitesi yani ECU olarak bilinen bilgisayar, bir sistem arızası algıladıktan sonra koruma modunu devreye alır. Aracınızın motor ışığını yakmasının nedeni de aracınızın arıza korumalı moda girdiğini size söylemesinin bir yoludur.

Bu mod aracınızın hızlanma yeteneğini engelleyebilir. Aracın gücü hemen azalmasa bile, daha sonrasında performansın sınırlı hale gelmesinden bunu anlayabilirsiniz.  Hatta bazı durumlarda ECU, aracınızın sürülmesini engelleyerek motora giden tüm yakıt dağıtımını kesebilir.

Performans Düşüklüğü İle İlgili Arıza Kodları

Sahip olduğunuz araca ve ECU tarafından tespit edilen soruna bağlı olarak, elektronik kontrol modülünün belleğinde belirli bir sorun kodu görünecektir. Bu sorun kodlarından bazıları şöyledir:

P0120-P0124: Bu kod, pedal konumu, gaz kelebeği konumu veya devre ile ilgili sorunlar olduğunda yanar.

P1125: Hatalı bir sistem veya bileşen olduğunu gösterir, aracınızın markasına ve modeline bağlı olarak değişebilir.

P1518: Hatalı bir sistem veya bozuk sistem bileşenine işaret eder ve aracınızın markasına ve modeline bağlı olarak değişebilir.

P2111: Gaz kelebeği ayar elemanı kontrol sisteminin açık kaldığını gösterir.

P2135: Gaz pedalı konumu, gaz kelebeği konum sensörü veya voltaj ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir.

Yukarıdaki sorunların tespiti ve aracınızda meydana gelebilecek bir performans düşüklüğü ile ilgili sorunun tespiti için mutlaka yetkili bir servise gitmeniz gerekir.

Arıza Güvenliği Modu Nedir?

Tüm yeni otomobiller, sürücüleri korumak için güvenli bir strateji ile donatılmıştır. Aracınızın ECU'su, aracın içindeki yolcuları korumak veya aracın kendisine daha fazla zarar gelmesini önlemek için güvenli bir mod başlatabilir.   Örneğin, elektronik gaz kelebeğinde bir sorun varsa, ECU maksimum gaz kelebeği açıklığını azaltabilir. Buda aracın performansının ve hızının düşmesi için önemli bir etkendir. Ya da aracınızın şanzımanıyla ilgili bir sorun varsa, ECU şanzımanın çalışmasını belirli bir vites aralığı ile sınırlayabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.08.2020

Sürücü Davranışlarına Stresin Etkisi

23.03.2020

Suzuki Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

14.07.2021

EPC Nedir? EPC Ne İşe Yarar

21.06.2021

Yeni Ehliyet Randevusu Alamıyorum Ne Yapmalıyım