Motor Ehliyetine Sahip Olmak İçin Gerekli Şartlar

ABONE OL
Motor Ehliyetine Sahip Olmak İçin Gerekli Şartlar

Motosiklet şehir içi trafiğinden kaçmak isteyenlerin tercihi olduğu gibi küçük şehirlerde ulaşımı daha konforlu hale getirmek isteyenlerinde tercihi olmuştur. Motosikletin türü ne olursa olsun kullanabilmek için uygun sınıfa ait olan ehliyeti almak gerekir. 2-3 ve 4 tekerlekten oluşan motosikletleri kullanabilmek için herkesin gerekli şartları yerine getirmiş olması gerekir.

Motosiklet ehliyetleri M, A, A1, A2 ve B1 şeklindedir. A1,A1 ve M sınıfı ehliyet almak isteyen adayın en az 16 yaşını tamamlamış olması gerekir. A2 sınıfı 18 A sınıfı ise 24 yaşında olmalıdır.

Aşağıda motosiklet ehliyeti almak isteyenlerin sürücü kursuna vermesi gereken belgeler belirtilmiştir.

Motosiklet Ehliyetine Sahip Olmak İçin Gerekli Şartlar?

Motosiklet ehliyetleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan sürücü kursları tarafından verilir. Başvuru esnasında istenilen belgeler ise şöyledir.

  • C kimlik fotokopisi veli veya vasi muvafakat namesi,
  • 6 ay önce çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi(aslıyla birlikte),
  • Adli sicil kaydı,
  • Sağlık raporu,
  • Sürücü belgesi varsa fotokopisi,
  • Sınav makbuzu

Sürücü kursuna yazılmak isteyen aday yukarıda sıralanmış olan belgeleri temin etmesi gerekir. Bu belgeler teslim edildikten sonra ise sürücü kursu eğitimi başlamış olacaktır.

Motor Ehliyeti Nasıl Alınır?

Motor ehliyeti de normal ehliyet gibi eğitim sürecine bağlı olarak alınabilir. Sürücü adayı yazıldığı kursta aldığı eğitim sonrasında yazılı sınava girer ve bu sınavdan 70 puanın üzerinde not alırsa direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Daha önce sürücü belgesi almış olan kişilerin tekrardan yazılı sınava girmesi gerekmez. Bu kişiler doğrudan direksiyon sınavına katılacaktır. Direksiyon sınavları iki aşamalı olarak yapılır. Birinci aşama özel parkur olurken ikinci aşama trafiktedir. Özel parkur 5 dakikalık bir süreyi kaplarken trafikte sürüş 30 dakikadır.

Direksiyon sınavının sonuçları sınavdan hemen sonra açıklanır ve sınavda başarılı olan sürücü adayı artık ehliyetini almaya hak kazanmış demektir. Sürücü adayı bağlı olduğu sürücü kursundan sertifikasını alarak Emniyet Trafik Şubesine gidip harç ödemesini gerçekleştirdikten sonra ehliyetini alabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.07.2021

Arızalı Kontak Anahtarının Belirtileri Nelerdir

27.07.2021

2022 Yeni Kasa Peugeot 308 İncelemesi

18.01.2021

SRC 5 Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır

14.09.2021

Robotize ve Tiptronik Şanzımanların Özellikleri Nelerdir