Motor Ehliyeti Fiyatları 2021

ABONE OL
Motor Ehliyeti Fiyatları 2021

Motor kullanmak isteyen her sürücü kullanacağı motor sınıfına göre ehliyetini almak zorundadır. Ehliyet sınıfları farklı olduğu gibi fiyatları da farklıdır. Bu nedenle motosiklet ehliyeti almak istediğinizde fiyatı belirleyecek olan şey motor sınıfıdır. Aşağıda motosiklet sınıfları ve bu sınıflara ait 2021 yılı ücretleri belirtilmiştir.

Motosiklet Ehliyeti Fiyatları 2021

  • İlk kez A1 sınıfı motosiklet ehliyeti almak isteyen bir sürücü adayı 1.350 TL ödemek durumundadır.
  • İlk kez A2 sınıfı motosiklet ehliyeti almak isteyen bir sürücü adayı 1.600 TL ödemek durumundadır.
  • İlk kez A sınıfı motosiklet ehliyeti almak isteyen bir sürücü adayı 1.950 TL ödemek durumundadır.

Yukarıda belirtilmiş olan ücretler şehirlere ve sürücü kurslarına göre değişiklik göstereceğinden dolayı ortalama fiyat baz alınmıştır.

Motor ehliyet sınıflarının ücretleri farklıyken bu motor sınıflarının yaş sınırları da aynı şekilde farklıdır buna göre motor ehliyet sınıfları aşağıdaki gibidir.

A1 sınıfı motosiklet ehliyeti yaşı: 16

A2 sınıfı motosiklet ehliyeti yaşı: 18

A motosiklet ehliyeti yaşı: 20 yaş – 2 yıl A2 ehliyet şartı aranır. 24 Yaş (Şart aranmaz)

Motosiklet ehliyeti almak isteyen bir sürücü adayı öncelikli olarak hangi sınıfa ait ehliyet almak istediğine karar vermesi gerekir. Sınıf belirlendikten sonra ortalama olarak belirttiğimiz rakamlarda sürücü kurslarına ödeme yapar. Ödeme işlemi sonrasında kurs süreci başlar ve eğitimini tamamlayan sürücü adayı motosiklet sınavına girer.

2021 Motor Ehliyeti Sınav Tarihleri

Eğitimini tamamlayan sürücü adayı belirlenmiş olan tarihte sınava girmek zorundadır. Sınav tarihleri ehliyeti olanlar için her aybaşında kayıt ve ay sonunda sınav şeklindedir. İlk kez ehliyet alacaklar ise açıklanan tarihlerde sınava girer.

A1 Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır? A1 motosiklet ehliyeti almak isteyen kişi eğer ilk kez alacaksa önce teorik sınav artından uygulamalı sınava katılır. Eğer önceden ehliyeti varsa o zaman yalnızca uygulama sınavına katılırlar.

A2 Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır?  A2 motosiklet ehliyeti almak isteyen kişi eğer ilk kez alacaksa önce teorik sınav artından uygulamalı sınava katılır. Eğer önceden ehliyeti varsa o zaman yalnızca uygulama sınavına katılırlar.

A Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır? A motosiklet ehliyeti almak isteyen kişi eğer ilk kez alacaksa önce teorik sınav artından uygulamalı sınava katılır. Eğer önceden ehliyeti varsa o zaman yalnızca uygulama sınavına katılırlar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.05.2021

Sürücü Kursları Açık mı

13.05.2020

Kırıkkale Sürücü ve Ehliyet Kursları

06.07.2021

İdeal Kamyon Kullanma Süresi Ne Kadar

17.05.2021

Sivil Polisler Trafik Cezası Yazabilir mi