Modifiyeyi Ruhsata İşletme Nasıl Yapılır

ABONE OL
Modifiyeyi Ruhsata İşletme Nasıl Yapılır

Modifiye bazılarına göre sadece aracın estetiğinde yapılan oynama, bazılarına göre bir tutku bazılarına göre ise aracın daha fazla güçlendirilmesidir.

Modifiyeli bir araçtan bahsedildiğinde ilk akla gelen şey aracın yol tutuşu ve performansı olurken aslında modifiyeyi bu şekilde tanımlamak biraz yetersiz kalacaktır. Modifiye daha çok bir aracın motor aksamında değişiklik yapılarak güç artışını sağlamayı amaçlar. Modifiye amatör bir şekilde yapılabildiği gibi profesyonelce de yapılabilir. Ancak her iki şekilde de yasal zorunlulukların neler olduğunu bilmek gerekir. 

Araca yapılan modifiye uygulamaları toplum ve trafik güvenliğini olumsuz etkiler. Her ne kadar bazı uygulamalar yasal olsa da araca ciddi zarar verebilmektedir.

Bir araca yapılan modifiyeyi ruhsata işletebilmek için önce emniyete başvurmalı daha sonrasında aracı muayeneye götürerek tekrardan muayene ettirmeniz gerekir.

Ruhsata İşlenmesi Gerekmeyen Modiyeler

Spoileri Ruhsata İşletme

Spoiler anlaşılır bir ifadeyle bagaj rüzgarlığına denilmektedir. Özellikle yarış araçlarının arkasında bulunan bu uçak kanadına benzeyen parçanın görevi yüksek hızlarda aracın arkasının yere basmasını sağlamaktır.  Spiler’i doğru monte ettiğinizde hız yaptığınızda ya da viraja hızlı girdiğinizde sizi olumsuz koşullardan koruyacaktır. Bu parçanın ruhsata işlenmesine gerek yoktur.

Airbrush Ruhsata İşletme

Airbrush, havalı püskürtme tabancası ile aracın kaportasına resim yapmaktır. Airbrush’unda aracın ruhsatına işlenmesine gerek yoktur.

Araç Sticker Ruhsata İşletme

Sticker üzerinde harf ya da resimler bulunan etiketlerdir. Farklı boy ve ebatlarda olan bu çıkarmalar eğer küçükse ruhsata işletilmez, fakat büyük bir logo ya da reklam içeriyorsa o zaman ruhsata işletmek gerekir.

Egzoz Ruhsata İşletme

Egzozun görevi yakıt gazlarının motordan dışarı atılmasını sağlamaktır. Genelde önemsiz gibi gelen bu durum aslında bir aracın performansı için oldukça önemlidir.  Egzoza yapılan modifiye ise gazların dışarı daha kolay atılmasını sağlamak ve bu sayede aracın performansını artırmak içindir. Egzoza yapılan modifikasyonun ruhsata işlenmesine gerek yoktur.

Araç Kaplama Ruhsata İşletme

Aracın renginden sıkıldıysanız o zaman rengini değiştirmek için fiber kaplama ya da benzer bir işlem yaptırabilirsiniz. Bu işlem basit olmamakla birlikte ruhsata işletilmesi zorunlu olan bir modifiyedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Lamborghini Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

15.04.2021

Soğuk Hava Dizel Motorları Nasıl Etkiler

11.01.2023

İkinci El Taşıt Kredisi Nasıl Alınır 2023

30.03.2020

Trafikte Öfke Kontrolü