Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir mi

ABONE OL
Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir mi

Bir aracın orijinal görüntüsünde yapılan değişiklikler modifiye olarak tanımlanır. Modifiye aracın kasasında olduğu gibi motor aksamında da yapılabilir. Her iki türlü de aracın üzerinde yapılmış bir değişiklik olduğundan dolayı kasko yaptıran bir kişi ister istemez bu durumun aracın kaskosuna etki edip etmeyeceği veya kasko yapılıp yapılmayacağını merak ediyor olabilir.

Modifiyeli Araç Nedir?

Yukarıda yapmış olduğumuz girişten yola çıkarak modifiyeyi iki türlü olarak ele alabiliriz. Birincisi iç ikincisi dış modifiyedir. Dış modifiye örneğin aracın boyasının değiştirilmesi, farların değiştirilmesi gibi değerlendirilebilir. Bu işlemin yapılmasının amacı aracın daha estetik bir görüntüye sahip olması, dikkat çekici olması ya da daha hızlı olması içindir. Sebep ne olursa olsun sonuçta araca farklı bir uygulama söz konusu olduğundan dolayı ikinci bir soru işareti olan bu işlem yasal mıdır? Sorusu ortaya çıkabilir.

Modifiye Yaptırmak Yasal mı?

Otomobiller üretim aşamasında belli standartlar göz önünde bulundurulur. Bu standartların belirlenmesi içinde güvenlik testleri göz önünde tutulmuştur. Eğer ki yapılacak olan modifiye işlemi aracın güvenliğini tehlikeye atacaksa bu durumda yapılan işlem yasal olmayacaktır. Ancak bir aracın boyasını değiştirmek istiyorsanız gerekli şartları yerine getirmiş olmanız halinde yasal bir işlemdir. Örneğin aracın rengi beyaz siz bu rengi kırmızıya çevirmek istiyorsanız sonradan yapacağınız bu işlem mutlaka ruhsata işlenmesi gerekir. Yani siz aracınızın rengini değiştirdiğiniz ancak ruhsata bunu işlettirmezseniz yolda polis çevirmesi sırasında aracınız otoparka çekilir ve ceza yazılır.

Bir otomobilde yapılacak her türlü abartı uygulama aracın sürüşünü tehlikeye sokacak ve doğal olarak bunun neticesi yalnız sürücü değil, yolcu yaya ve diğer sürücüleri de yakından etkileyecektir.

Modifiyeli araçlarda istenilmeyen durumlardan birisi de aşırı gurultudur. Eğer aracınız olması gereken ses seviyesinin üzerinde çalıştırılıyorsa bu durum yasal olarak sorun teşkil edecektir.

Modifiyeli bir araç kurallara uygunsuz bir şekilde yakalanırsa bu durumda araç sahibine ceza yazılacağı gibi aynı zamanda ceza puanı da düşmektedir.

Modifiyeli Arabalara Kasko Yapılabilir Mi?

Yukarıda vermiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda, modifiye aracın sürüşünde güvenlik açıklarına neden olduğundan dolayı sigorta şirketleri modifiyeli araçlara kasko yapmak istemez.

Kasko sigortası hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2022

Eleşkirt Sürücü Kursları - Eleşkirt Ehliyet Kursları

26.01.2021

Arabanıza Zarar Veren 6 Kötü Sürüş Alışkanlığı

08.10.2021

Katalitik Konvertör Olmadan Araç Kullanılabilir mi

07.01.2021

Hız Sınırlarına Uyma Mecburiyeti