Modern Bir Karavanda Olması Gereken Güvenlik Teknolojileri

ABONE OL
Modern Bir Karavanda Olması Gereken Güvenlik Teknolojileri

Korona salgınında yaşam, çoğumuzun her zamanki tatil planlarımızdan vazgeçtiğimiz ve bunun yerine kendimizi eve kapattığımız anlamına geliyor. Oysaki açık yolda özgürlük sunan kamp araçları, son dakika keşifleri için mükemmeldir. Üstelik bu araçlarla hem istediğiniz bir yere gidebiliyor hem de içinde konaklayabiliyorsunuz.

İster sörf yapmak için sahile, ister nefes kesen manzaralar için dağlık bölgelere gidiyor olun, hiçbir zaman karavanınızı park edebileceğiniz yer sıkıntısı yoktur. Son yıllarda, karavanlara olan ilginin arttığını gördük, bu da üreticilerin bazı güvenlik teknolojilerini dahil etmelerine yol açtı.

Tam Fren Kontrolü

Yeni karavan modellerinde çarpışmaları önlemeye ve şiddetini azaltmaya yardımcı olacak sistemler eklenmiş. Bu sistemler sürücü tepki vermezse, otomatik olarak fren yaparak kaza ihtimalini en aza indiriyor.

Kör Nokta Uyarı

Büyük bir aracı sürmeye alışkın değilseniz, karavan kullanma fikri göz korkutucu gelebilir. Kör nokta uyarı sistemi ile sürücü tarafından görülemeyen araçları tespit etmek için radar sensörleri kullanır ve sürücüyü bu engellere karşı uyarır.

Geri Görüş Kamerası

Geri görüş kamerası, sürücülere aracın arkasındaki alanın geniş ve ayrıntılı bir görünümünü sağlar. Özellikle park ederken ya da geri geri giderken kullanışlıdır. Ekran, sürücülerin engellerin ne kadar yakın olduğunu tahmin etmelerine yardımcı olan kılavuz çizgileri görüntüler.

Hız Sabitleyici

Önünüzde açık yoldan başka bir şey olmadığında, hız sabitleyici mükemmel çalışır. Hızınızı ayarlamanıza izin veren sabitleyici, hızı sabit tutarak yakıt verimliliğine yardımcı olur. Hız sabitleyici, aracın ulaşabileceği maksimum hızı ayarlamanıza izin vererek hız cezalarından kurtulmanızı sağlar.

Elektronik Denge Kontrolü

Elektronik Stabilite Kontrolü, ani dönüş veya frenleme gibi acil durumlarda yanal hızlanma, hız, kavrama ve direksiyon simidi açısı gibi parametreleri izleyerek çalışır. Verileri işler ve gerekirse, karavana kontrolün yeniden kazandırılmasına yardımcı olmak için müdahale eder.

Yokuş Destek

Frenlerin aracı dik yokuşlarda tutmasını sağlar. Yokuş destek sistemi el frenini kullanmadan geriye doğru hareketi engeller. Motor, aracı ileri doğru hareket ettirmeye yetecek kadar kuvvet uyguladığında otomatik olarak serbest bırakılır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.12.2020

Arabanızı Hırsızlıktan Korumak İçin İpuçları

25.01.2023

2023 Ehliyet Affı Son Durum 2023: Ehliyet Affı Çıkacak mı

18.10.2021

Araba Neden Sürüş Sırasında Güç Kaybeder?

25.06.2020

Yalova Sürücü ve Ehliyet Kursları