Mitsubishi Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Mitsubishi Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Mitsubishi markası 1870 yılında bir taşıma şirketi olarak kuruldu. Markanın kurucusu Yataro İwasaki 3 adet buharlı gemi ve mütevazı bir bütçeyle bu işe başlarken gitgide büyüyerek önemli bir otomotiv firması haline geldi. Başlangıçta Mitsubishi buharlı gemi firması, Mitsubishi posta buharlı gemi firması gibi isimlerle anılan firma kısa bir süre sonra Çin ve Rusya’ya hizmetini resmen başlatırken hızlıca büyümeye devam etti. Taşıma şirketi olarak başlayan serüveni yavaş yavaş otomotiv sektörüne eviren bir üretim gerçekleştiren Mitsubishi 1917 yılında ilk otomobili olan Model A’yı üretti. Araç yalnızca Mitsubishi’nin ürettiği ilk araç değil Japonya’da üretilen ilk araç özelliğini de taşımaktadır. Model A’ya dair en büyük sorun üretim maliyetlerinin çok yüksek oluşuydu modelin üretimi bu yüzden 1921 yılında durduruldu ve yalnızca 22 adet üretildi.

1934 yılında askeri kullanım için Japon hükümeti tarafından görevlendirilen Mitsubishi 1937 yılında PX33 isimli 4x4 askeri araç üretimini gerçekleştirdi. İkinci Dünya Savaşı sırasında başka askeri araç üretimleri de yapan Mitsubishi savaş sonrası standart üretimine geri döndü. Mitsubishi 500 modeli Mitsubishi markasının İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ürettiği ilk otomobil olarak piyasaya sürüldü. 4 tekerlekli mini araba kategorisinde bulunan araç piyasada “Minica” olarak adlandırılmıştı. Bundan 2 yıl sonra 1962 yılında Mitsubishi Colt piyasaya sürüldü. Mitsubishi’nin uluslararası rallilerde yarışan ilk araçları olan Colt serisi modelleri üretilen en önemli modellerden biri oldu. 1973 yılında günümüzde de üretimi devam eden Mitsubishi Lancer piyasaya sürüldü. Sonraki senelerde Evolution, Lancer Sportback gibi modelleri de üretilen Lancer dünyanın en büyük yarış organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda da boy gösterdi. 1980 yılında Pajero ve Delica Wagon tanıtıldı. Bu modellerle beraber Mitsubishi arazi aracı ve kamyon sınıflarında da araçlar üretmeye başladı. 1990’lı yıllarda Toppo, Diamante, 3000 GT, RVR gibi farklı klasman araçları üreten Mitsubishi ürün çeşitliliğini artırdı. 2006 yılında Mitsubishi i serisi piyasaya sürülürken bu araç mini otomobil kategorisinde iyi tasarım büyük ödülüne lâyık görüldü. 2009 yılında elektrikli araç olan Mitsubishi i-miev modelini piyasaya sürdü ve bu aracın üretimi günümüzde de devam ediyor.

Günümüzde her türlü araç kategorisinde üretimine devam eden Mitsubishi 1984 yılından bu yana Türkiye ortaklığını Temsa ile yapmaktadır. Otomotiv sektörünün en köklü firmalarından biri olarak Japonya’dan tüm dünyaya araç üreten Mitsubishi sektördeki ağırlığını her geçen gün artırmaktadır.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.06.2020

Direksiyon Sınavında En Çok Yapılan Hatalar

19.08.2020

Otomobil Beygir Gücü Nedir

25.05.2021

Trafik ve İlkyardım Haftası Ne Zaman? 2021

12.08.2022

500 bin TL’ye Alınabilecek Arabalar Hangileri 2022