Metalik Boya Ne Demek? Metalik Boya Araca Değer Katar mı

ABONE OL
Metalik Boya Ne Demek - Metalik Boya Araca Değer Katar mı

Metalik boya, otomobiller için kullanılan ve otomobil sahipleri tarafından beğenilen bir renk türüne verilen isimdir. Uzun yıllardan beri kullanılan metalik renk, günümüzde de halen yoğun talep edilen renkler arasında yer almaktadır.

Otomobil kullanıcıların renk konusunda farklı tercihleri olabilir, ancak metalik boyalar boya çeşitleri arasında en fazla tercih edilenler arasında bulunmaktadır.

Metalik Boya Estetik Görünüme Sahiptir

Metalik boya estetik görünüme sahip olan boya türüdür ve yalnızca bununla kalmaz aynı zamanda araca farklı artı değer katar. Değer katmasının en önemli nedeni ise basit bir teknikle yapılıyor olmamasından kaynaklanmaktadır. Metalik boya yapımı diğer boyalara göre daha zor ve zaman alıcıdır, bu da maliyetinin daha yüksek olmasına imkân sağlar. Metalik boyalar ilk başta mat bir görüntüye sahiptir fakat istenilen parlaklığın verilebilmesi için üzerine son kat cilası atılır. Bu cila boyanın daha parlak ve istenilen görüntüye gelmesine imkân sağlar.

Cila İçinde Neler Vardır?

Metalik boya cilasının içinde metal parçaları bulunur. Boya alüminyum plaklar kullanılarak yapılır. Boyanın üzerindeki cilanın aracın tüm parçalarına eşit bir şekilde dağılması gerekir. Doğru bir uygulama yapılmaması halinde boya üzerinde dalgalı ve mat bir görüntünün oluşması sağlanmış olacaktır.

Cila içinde bulunan ağır metaller yalnızca sulu cila tekniği ile uygulanabilir. Nedeni ise ağır metallerin sulu cila içinde duramamasından kaynaklanmaktadır. Kusursuz bir boya elde edilmek isteniyorsa mutlaka bu işi bilen bir boyacıdan destek alınması gerekir. Piyasada boya yaptıklarını iddia eden ancak gerçekte bu işi tam olarak kavrayamamış amatör kişilerinde bulunuyor olması ortaya kötü sonuçlar çıkmasına neden olmaktadır.

Boya ve cila kullanılan malzemelerin ve gereçlerin standartların üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle her şeyin hassas bir şekilde yapılıyor olması gerekir.

Kalın Metalik Boyalar

Kalın metalik boya ve cilalar genelde özel yapım olan araçlarda veya motosikletlerde kullanılmaktadır. Farklı renk tercihleri olan bu boyalar kişinin tercihine göre yapılabilir. Cila yapılırken şeffaf kaplı tabakanın kullanılıyor olması araca ekstra parlaklık kazandıracaktır.

Not: Metalik boya güneşten kolay kolay etkilenmez ve yıkandıktan sonra aracın temizliği daha kolay olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.09.2023

Trafik Cezası Nasıl Ödenir

30.03.2020

Türkiye’de Yerli Otomobilin Tarihi

04.08.2020

Trafik Kazalarına Sebep Olan Faktörler Nelerdir

28.12.2020

Trafikte Sağa Dönüş Nasıl Olmalı