Mersin Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Mersin Sürücü ve Ehliyet Kursları

Mersin yani eski bilinen adıyla İçel, 1,7 milyon insanın yaşadığı en kalabalık şehirlerden bir tanesidir. Toplamda 13 ilçesi bulunan Mersin, limanı sayesinde ülke ekonomisine büyük katkı sağlar. Mersin’de gezilecek yerlerin çok ve ilçelerin güzel olması burayı ziyaretinizde birkaç gününüzü ayırmanızı gerektirir.

Mersin Hakkında Bilgiler

M.Ö 6300 gerilere kadar gittiğimizde insanların burada yaşadığını görmek mümkün. Deniz ticaretinde önemli bir role sahip olan Mersin’de şehirleşme ise 19.YY sonrasında başlamış. O dönemde Amerika’da yaşanan iç savaş yöre halkının pamuk üretip Amerika’ya göndermesiyle birlikte şehrin ekonomisini de yükseltmiştir.

Mersin limanı ve şehir merkeziyle gezilmesi gereken yerler arasında gösterilirken en çok ziyaret edilen ilçeleri Anamur ve Tarsus olmuştur.

Mersin’de Gezilecek Yerler

Mersin’e gezmeye veya işiniz dolayısıyla geldiğiniz de görmeniz gereken çok yer vardır. Bunun için bir günde bitiremezsiniz. Ancak en önemli yerlerine baktığımızca cennet cehennem çukuru, Yumuktepe Höyüğü, Kızkalesi, Mamure Kalesi ve Adam kayalar gibi yerleri saymak mümkündür.

Mamure Kalesi

Mersin denildiğinde ilk akla gelen yerlerin başında gelen Mamure Kalesi, yaklaşık olarak 1500 yıl öncesinde inşa edilmiş ve Türkiye’nin en büyük kalelerinden biridir. Kalenin ortaçağ’dan kalmış olması heybetli ve sağlam duruşunu gördüğünüzde gözlerinizin kamaşmasına neden olur. Anamur’da bulunan Kale mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Adam Kayalar

Adam Kayaların, neden, kim tarafından ve ne zaman yapıldığı günümüzde de halen bilinmiyor. Kabartma şeklinde inşa edilmiş kayalar gerçekten görülmeye değer yerler arasındadır.

Mersin’de Ne Yenir?

Türkiye’nin pek çok şehrinde olduğu gibi Mersin’de de özellikle et yemekleri ünlüdür. Örneğin tantuninin ana yurdu olarak bilinir. Mersin’e geldiğiniz zaman tantuni yemeden dönmek ayıp olarak karşılanır.

Mersin Sürücü Kursları

Mersin’ in kalabalık bir şehir olduğunu söylemiştik. Bu nedenle Mersin sürücü kursları yoğun talep karşısında sürekli kendilerini yenilemek ve geliştirmek zorundadır. Birçok kişi ehliyet kursu kaydını yaptırırken bu kurslar içerisinden en tecrübelisini ve kalitelisini seçtiği için sürücü kursu seçimi şehir halkı için önem kazanmıştır.

Mersin ehliyet kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.12.2023

Paralel Park Nedir, Nasıl Yapılır

17.10.2023

Ehliyet Aldıktan Sonraki Süreç Nasıl Olmalı

30.09.2021

SRC Belgesi Çeşitleri Nelerdir

19.01.2022

Araç Ağır Bakımında Neler Yapılır