Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır

ABONE OL
Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır

Mazot kokusu, bazı araçlar için arada sırada bazı araçlar içinde sık karşılaşılan bir durumdur.

Bir araçta mazot kokusu herhangi bir nedenden dolayı gelişebilir. Örneğin bagajda taşınan akaryakıt, ya da trafiğe çıkamayan iş makinelerinde bulunan yedek bidonlar bu kokuların asıl kaynaklarıdır.

Kısacası herhangi bir nedenden dolayı eğer aracınızda mazot kokusu varsa bu durumda yapmanız gereken birkaç pratik işlem vardır. Aşağıda bu mazot kokusunun giderilmesi için yapılacaklar belirtilmiştir.

Mazot Kokusu Nasıl Çıkarılır?

Mazot kokusunu nasıl çıkaracağınızdan önce önlem olması açısından şunu belirtelim. Son zamanlarda çok sık kullanılan bagaj havuzları oldukça etkilidir. Bu 3D bagaj havuzlarından alarak bagajınıza yerleştirebilirsiniz.

Eğer bagajda bu havuzlardan yoksa o zaman işiniz biraz zor. Çünkü aracın döşemesine dökülmüş olan bir mazot kokusunun giderilmesi için uğraşmanız gerekiyor. İlk iş olarak piyasa da bulunan sıvı arap sabunlarından alabilirsiniz. Bu sabunu döşeme üzerine dökerek bir fırça yardımı ile iyice ovalamalısınız. Durulama yapmak için tazyikli bir su tutmanız gerekiyor. Bunun için işlemi yıkamacı yanında ya da onlara yaptırmak çok daha mantıklı olacaktır. Tazyikli su kullanmanızın nedeni ise mazotun döşeme üzerinde bu şekilde tutunamamasıdır.

Bu işlem sonrasında eğer ki yıkadığınız parça araç dışına çıkabiliyorsa çıkarıp kurutun, ancak bu mümkün değilse o zaman kuruması için aracın kapı ve camlarını açık bırakmanız gerekiyor.

Döşemenin kurumasının ardından aracın içerisindeki koku yaklaşık olarak % 90 oranında yok olacaktır. Bunun dışında mazot kokusunu giderebilmek öyle kolay olmayacaktır.

Araç İçerisindeki Kokular

Araç içerisindeki kokular çok farklı nedenlerden dolayı kaynaklanabilir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz mazot kokusu genelde bazı sektörlerde kullanılan araçlar içindir, ancak otomobillerde koku denildiğinde genelde en çok şikayet edilen şey araç içerisindeki sigara kokusudur. Araçtan Sigara Kokusu Nasıl Çıkarılır? Başlıklı makalemizi okuyarak yapmanız gerekenler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Her otomobilin kendine has doğal bir kokusu vardır ve bu koku aracın orijinalliğine göre bazıları için çok değerlidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.06.2021

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? 2022

05.01.2021

Otomobillerde Spoiler Nedir, Ne İşe Yarar

07.03.2022

Lokal Boya Nedir, Lokal Boya Nasıl Anlaşılır

12.11.2020

Güvenli Durma Mesafesi Nedir