Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlarım

ABONE OL
Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlarım

Marş dinamosunun dönebilmesi için öncelikli olarak elektriğin stratora iletilmesi gerekir. Bu iletişimi sağlayan parçaya marş motoru kömürü denir.

Kömür grafit malzemesinden elde edilir ve zaman içerisinde aşınarak yıpranabilir. Bu gibi durumlarda ise kömürün bittiği ve değişmesi gerektiği anlamına gelir. 

Marş Motoru Kömürü Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Marş motoru yalnızca araç çalışırken devreye girer. Bunun için marş motoru arızalanırsa aracınız kesinlikle çalışmaz. Böyle bir durumda ise aracın vurdurularak çalıştırılması gerekir. Ancak araç yine de çalışmıyorsa akla gelecek tek şey motorun kömürünün bitmiş olduğudur. 

Marş dinamonuza elektrik geliyor, ama marş hala dönmüyorsa;

Marş dinamosuna elektrik geliyorsa bu durumda kömür bitmiştir.  Marş dinamosu kömürü bittiğinde artık aracınız çalışmayacaktır. Bu durumda yapmanız gereken işlem en yakın çekiciden hizmet alarak aracınızın servise götürülmesini sağlamaktır.

Marş Motoru Kömürünün Bittiğini Gösteren Belirtiler Nelerdir?

Bir aracın marş motoru kömürünün bittiğinin anlaşılması mümkündür. Zira bu durum anlaşılamazsa yolda kalmak kaçınılmaz bir son olacaktır. Aşağıdaki hususlar ise kömürün bittiğinin açık göstergesidir.

  • Marş dinamosunda anlık değişimler yaşanıyorsa
  • Aracın marşa basma süresi uzamışsa.

Yolda giderken ya da sabah kalktığınıza aracınızın çalışmadığını fark ederseniz ilk aklınıza gelmesi gereken parça budur. Hemen ustanızı arayarak sorunun çözümü için destek almanız gerekir. Çünkü aksi takdirde aracınızı başka türlü çalıştırmanızın mümkünü olmayacaktır. 

Marş motoru kömürü bittiğinde aracı vurdurarak çalıştırmakta mümkün olmayacağı gibi aracınıza ağır zararlar da verebilirsiniz. Bu nedenle gereksiz denemelere de kesinlikle kalkışmamanız gerekir. 

Marş Motoru Kömürü Değişimi Nasıl Yapılmaktadır?

Marş motoru kömürünün değişiminin yapılması için öncelikli olarak sorunun kaynağının tespit edilmesi gerekir. Eğer aracınız çalışmıyorsa marş motorunuza birkaç kez vurduğunuzda araç çalışıyorsa kömürün değişmesi gerekir. Bu değişim uzmanlık gerektirdiği için ancak bir usta tarafından yapılması gerekir.

Bir aracın problemsiz bir şekilde çalışabilmesi için düzenli olarak bakımlarının yapılması ve aracın iyi tanınması gerekir. Aracınızı tanıdığınızda sesler ve performansı size yeterli bilgiyi sağlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.06.2021

Motosiklet Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

30.12.2020

Rölanti Dalgalanmasının Nedenleri ve Çözümleri

26.09.2022

Eskişehir Sürücü Kursları – Eskişehir Ehliyet Kursları

25.08.2021

Stajyer Sürücülerin Dikkat Etmesi Gerekenler