Malatya Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Malatya Ehliyet ve Sürücü Kursları

Doğu Anadolu bölgesinde Kayısı ile ün yapmış olan Malatya, doğal güzellikleriyle gidenleri kendisine hayran bırakan bir şehir. Özellikle yaz mevsimiyle birlikte canlanan doğal güzellikler şehre farklı bir hava katarken Malatya’ya giden insanlar için kısa süreliğine bir tatil hiçbir zaman yetmeyecektir. Malatya etrafında Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas gibi illerin bulunduğu gezilecek yerler listesinde mutlaka yer verilmesi gereken bir şehirdir.

Malatya Gezilecek Yerler

Malatya ekonomik olarak da kendi özgürlüğünü kazanmış ve halkın geçim refahı yüksek olan şehirlerden bir tanesidir. Tarihine baktığımız zaman Medler, Persler, Hititler ve Bizans İmparatorluğu gibi pek çok büyük devlete ev sahipliği yapımı ve en son Osmanlı İmparatorluğunun hakimiyetine girerek dünyanın bir numaralı kayısı üreticisi olarak da tarihe geçmiştir.

Malatya doğunun batısı ve batının doğusu şeklinde tanımlanabilecek bir konumda bu nedenle de önemli bir geçiş noktası demek yerinde olacaktır.

Malatya’ya ne zaman gidilir?

Malatya gezilecek yerler bakımından zengin olmasının yanı sıra buraya hangi zamanlarda gidilmesi gerekiyor derseniz yaz mevsimini işaret edebiliriz. Çünkü şehrin karasal iklime sahip olmasından kaynaklı olarak kışları soğuk ve yağışlı geçer dolayısıyla kış gezmek için doğru bir zamanlama değildir. Ancak kışın işini dolayısıyla Malatya’ya gelmek zorunda olduğunuzda kapalı alanları örneğin camiler ve müzelerini mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz.

Malatya konum olarak engebeli bir arazi üzerine konumlandırılmıştır. Şehre yaz aylarında geldiğinizde gezmeniz gereken yerler aşağıdaki gibi belirlenebilir.

Malatya Kalesi

Malatya kalesi Battalgazi İlçe merkezinde bulunuyor. Roma İmparatoru Titus zamanında yapılmış olan kale günümüzde surlarıyla dikkati üzerine çekiyor. Malatya’ya geldiğinizde kaleyi mutlaka gezmelisiniz.

Hacı Yusuf Cami

Yeni cami 1843 yılında yapılmıştır. Minaresi yarım kalmış olan cami ziyaretçilerine ilgi gösteriyor. 

Malatya Sürücü Kursları

Malatya sürücü kursları daha fazla sürücü adayına ulaşabilmek için yüksek model araçlarla hizmet verir. Sürücü kursu kaydınızı yaptırdıktan sonra devam etmeniz gereken kursta istenilen başarılı puanı almanız halinde ehliyetinizi alabilirsiniz. Ehliyet kursu kaydı sırasında istenilen belgelere göre kaydınızı yaptırmanız gerekir.

Malatya ehliyet kursları ile ilgili detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.02.2021

İmmobilizer Nedir? İmmobilizer Nasıl Çalışır

28.03.2023

İkinci El Araba Fiyatları Düşer mi

12.06.2023

Araç Aldıktan Sonra Trafik Sigortasını Kaç Günde Yaptırmalıyım

18.01.2022

Kadın Sürücü Rehberi