Makam Şoförü Nedir, Makam Şoförü Nasıl Olunur

ABONE OL
Makam Şoförü Nedir, Makam Şoförü Nasıl Olunur

Makam Şoförü Nedir?

Herhangi bir makamda oturan kişilerin şoförlüğünü yapan kişiye makam şoförü denilir. Makam şoförleri devlette çalıştığı gibi özel bir şirkette de çalışabilir. Vasıflı unvanlar arasında bulunan makam şoförü olabilmek kolay bir iş değildir.

Makam şoförü olabilmek için öncelikli olarak bir mesai saati kısıtlamanız olmaması gerekir. Çünkü çalışma saatleriniz tamamen makam sahibi ile alakalı bir durumdur. Bunun için makam şoförü sizi ne zaman çağırırsa o zaman gitmek zorunda olursunuz.

Makam şoförlüğü diğer şoförlüklere göre daha disiplinli olması gereken bir iştir. Bunun için sadece aracın temizliğinden değil aynı zamanda giyim kuşamınızdan konuşmanıza varıncaya kadar hepsine dikkat etmeniz gerekir. Makam şoförlüğü için belli bir şart olmamakla birlikte genel şartlara baktığımızda iyi bir sürücü olmak en önemli vasıf olacaktır.

Makam Şoförü Nasıl Olunur?

 Makam şoförü olabilmeniz için elbette ki deneyimli olmanız gerekir. İyi bir yol bilgisine sahip olmanız önemlidir, özellikle vali, kaymakam, emniyet müdürü ya da askeri personel gibi yerlerde makam şoförlüğü yapacaksanız o zaman sizden talep edilecek olan bazı özel hususlar olabilir.

  • En az meslek yüksekokulu mezunu olmak,
  • Türkçeyi düzgün konuşmak ve anlamak,
  • Makama saygı ve itaat konusunda deneyimli olmak,
  • En az 5 senelik şoförlük ve yol bilgisi deneyimine sahip olmak,
  • Psikolojik olarak uygunluk açısından psiko-teknik eğitimi almış olmak,
  • Araç bakım ve onarımı konusunda teorik olarak bilgi sahibi olmak,

Makam şoförlüğü devlette önemli bir görev iken özel sektörde de giderek bu özelliğini ön plana çıkarmaya başlamıştır. Örneğin bir holding sahibinin özel şoförüyseniz ciddi ve dikkatli olmanız önemlidir.

Makam Şoförü Ne Kadar Maaş Alır?

Makam şoförlüğü kimin şoförlüğünüzü yaptığınıza bağlı olarak değişen maaş oranlarına sahiptir. Önemli bir kişinin makam şoförlüğünü yapıyorsanız riskinizde büyük olacağından dolayı alacağınız maaş daha yüksektir. Siyasi bir kişinin makam şoförüyseniz mesai saati kavramınız olmaması gerekiyor. Eğer amacınız daha fazla para kazanmak değilse bu durumda holding sahibinin makam şoförü olmak iyi bir seçenektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden erişebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2020

Arabanın Farları Neden Matlaşır

17.04.2023

Trafik İşaretleri Anlamları – Trafik Levhaları Anlamları

362755

29.06.2022

Araç Muayenesinde Hafif Kusurlar Nelerdir

26.02.2021

Ehliyet Almak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir