Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Hasarı Kim Karşılar

ABONE OL
Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Hasarı Kim Karşılar

Trafik kazası sonrasında eğer durum ciddi değilse sürücülerin en çok merak ettiği şey suçun kimde olduğudur. Çünkü suçlu olan taraf suçsuz olan tarafın maddi hasarını karşılamak zorundadır. Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi trafik kazasında maddi zarar hatalı olan sürücü tarafından karşılanır.

Trafik sigortası zorunlu olan bir uygulamadır ve bir araç kazaya karışmışsa ilk olarak trafik sigortasının olup olmadığına bakılır. Eğer trafik kazası yok ancak kusur kendisinde değilse bu durumda yine kendisine yazılacak olan cezaya razı olmak zorundadır.

Trafik sigortası hazırlanırken 3 temel teminat çerçevesinde oluşturulur. Bunlar maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlık ve ölüm şeklindedir.

Eğer kaza poliçe limitleri içerisindeyse bu durumda hatalı olan sürücünün sigortası karşı tarafında zararını karşılamak zorundadır. Bir sürücü trafik sigortası yaptırdığında bunun ne anlama geldiğini bilir, fakat genelde hangi hasar durumunda ne kadarlık bir bölümünün sigorta tarafından ödenmesi gerektiği konusuna pek hakim değildir.

Trafik Sigortası Teminat Limitleri

Trafik sigortasında teminat limitleri aracın grubuna göre değişiklik gösterir. Örneğin;  Otomobil, taksi, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve tarım makinelerine kadar, her araç grubu için belirlenmiş farklı teminatlar vardır. Sigorta şirketinin karşılayacağı zarar sigorta poliçesi üzerinde yazan limit kadardır, bunun içinde kazanın maddi boyutu daha yüksek ise bu durumda farklı sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Trafik sigorta teminatları ve limitleri her sigorta şirketinde aynıdır, yani hiçbir sigorta şirketi ana teminatlarda değişiklik yapamaz ve limit düşürüp alçaltamaz. Sigorta şirketi eğer isterse ferdi kaza teminatı, asistan hizmetleri ve yasal koruma gibi ek paketler ekleyerek seçimini çeşitlendirebilir.

Maddi Hasarlı Trafik Kazaları

Maddi hasarın belirlenebilmesi için kazanın boyutuna göre bir değerlendirme yapılması gerekir. Günümüzde sürücüler artık kaza tespit tutanaklarını kendileri tutabiliyor ve bu sayede anlaşmaya varırlarsa işlerini kolaylaştırabiliyor. Ancak kazada ölüm ya da yaralanma varsa veya anlaşma söz konusu olmuyorsa bu durumda olay yerine trafik polisi çağrısı yapılarak duruma müdahale edilmesi sağlanır. Polis gelip tutanağını tuttuktan ve karar açıklandıktan sonra artık yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.07.2021

2022 Fiat F595 Abarth İncelemesi

07.08.2023

Oksijen Sensörü Arıza Belirtileri Nelerdir

31.03.2021

Epilepsi Hastaları Ehliyet Alabilir mi

26.10.2021

Rüyada Araba Sürmek Ne Anlama Gelir