LPG’li Bir Araçta Tekleme Sorunu Neden Kaynaklanır

ABONE OL
LPG’li  Bir Araçta Tekleme Sorunu Neden Kaynaklanır

LPG’li araçlarda en çok şikayet edilen sorunlardan biri aracın gaz yememesi ve tekleme sorunudur. Bu can sıkıcı durum özellikle mevsim geçişlerinde sürücüleri çok fazla rahatsız eder. Sorunun kaynağı birkaç nedenden kaynaklı olabilir. Aşağıda bahsedeceğimiz nedenler ise bu duruma sebebiyet verecek durumları içermektedir.

LPG Enjektör Kaynaklı Sebepler

LPG enjektörleri zamanla kullanıma bağlı olarak bozulmaya başlar. Eğer aracın enjektörlerinden herhangi bir tanesi arıza yaparsa bu durumda araçta tekleme de kaçınılmaz bir sondur. Böyle bir durumda enjektörün değiştirilmesi sorunun giderilmesini sağlayacaktır.

LPG Ayarının Bozuk Olması

Sıralı sistemlerde sıkıntı yaratan bir başka sorun ise LPG ayarının bozulmasıdır. Sıralı sistemli araçlarda enjeksiyon ms sürelerinin birbirine yakın olması aracın gazdayken sağlıklı çalışması için önemlidir. Bu sürelerin birbiriyle orantılı olmaması ise araçta performans ve gaz sorunu yaşanmasına neden olacaktır.

LPG Regülatör Kaynaklı Performans Sorunu

LPG regülatöründe herhangi bir arızanın meydana gelmesi durumunda basınç değişeceğinden dolayı enjektör sürelerinde sapma meydana gelir ve bu da araçta rölanti sorununa neden olur.

Araç Soğukken Tekleme Sorunu

Sıralı sistemlerde meydana gelen sorunlardan bir tanesi de motor soğukken gazda tekleme yaşanması da sağlanabilir. Genellikle soğuk bölgelerde yaşayanlar ve kış aylarında aracın gaza geçişi esnasında tekleme sorunu yaşanabilir.

Düşük Devirlerde Tekleme Sorunu

Araç düşük devirde çalıştığında tekleme sorunu yaşanabilir. Bu sorun LPG enjektörlerindeki sorunlardan kaynaklanabilir. LPG enjektörlerinde sorun olması halinde araç gazda kullanırken 1500–2000 devir arasında tekleme sorunu meydana gelebilir.

Yüksek Devirlerde Tekleme ve Gaz Yememe Sorunu

Araç benzinde kullanılırken herhangi bir sorun olmuyor, LPG’de yüksek devirde gazda yığılma yapıyorsa bunun birden fazla sorunu vardır. İlk sorun regülatör ve bağlantıları olabilir. Bu sorun genelde nadiren yaşanır.

LPG Montajından Kaynaklanan LPG'de Gaz Yememe Sorunu

LPG’de yaşanan sorunlardan birisi de montaj esnasında parçaların doğru olarak monte edilmemesi ve ayarların olması gerektiği şekilde yapılmamasıdır. Montaj esnasında elektrik bağlantılarına dikkat edilmelidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2021

2021 Trafik Sigortası Ne Kadar

03.07.2020

ABS Sistemi Nedir, Ne İşe Yarar

15.12.2020

Kaza Durumunda Hasarı Yapan Sürücü Belli Değilse Ne Olur

30.03.2020

Ehliyet Sınavına Hazırlık İçin Kaç Saat Teorik Ders ve Direksiyon Eğitimi Alınır