LPG Gaz Beyni Neden Donar

ABONE OL
LPG Gaz Beyni Neden Donar

Aracın LPG beyninde meydana gelen karlanma, donma gibi durumlar direk olarak beynin arızalı olduğu anlamına gelmemektedir. Donmuş bir LPG beyni nedeniyle aracın çalışmaması halinde hava filtre kapağı çıkarılıp, ılık su ardından kaynar suyu yavaş yavaş dökmek yeterli olacaktır. Kaynar su donmuş olan beynin yavaş yavaş ısınmasını sağlayacaktır. Dikkat edilmesi gereken husus ise beyni donmuş aracı çalıştırmaya çalışırken her an aracın alev almasına neden olabileceğinizdir. Bunun içinde dikkatli hareket etmeniz önemli.

LPG beyninin donmasının en önemli nedenlerinden biri karbüratöre sıvı yakıtın birikmesidir. Sıralı sistemli araçlarda sürücüler genellikle benzin bulunmayan araçlarını LPG düğmesine basarak çalıştırmaya çalışmaktadır. Bu durumda yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi aracın yanmasına neden olabilir.

LPG Beyni Neden Donar?

LPG beyninin donmasına neden olan sorunlardan birisi ayarsızlıktır. Karbüratörlü sistemlerde havalar soğuduğunda eğer ki gaz basıncı yüksek ayarlanmışsa motor çalışmadan veya çalıştıktan kısa bir süre sonrasında beyinde donma yaşanır. Böyle bir durumda motor soğukken gaz hortumu sökülerek gaz basınç ayarı yeniden yapılıp yakıt miktarı düşürülür.

LPG Beyin Diyafram Arızası

LPG sisteminde gaz ve su diyaframı bulunur. Su diyaframı patlarsa motor suyuna gaz karışır ve beyinde su devir daimi zayıflayarak beraberinde yedek su deposunda su taşması kapağını açınca gaz kokusunun gelmesi ve gaz beyninde karlama olması yaşanır.

Termostat Kaynaklı LPG Beyin Donma Sebepleri

LPG sisteminde kışlık termostat olmazsa olmazdır. Aksi durumda yazlık termostat kış aylarında motorun suyunu hapsedemez ve suyun tüm sistemde dolaşmasını sağlayacağı için hem motor geç ısınır hem de aracın beyninde donma yaşanır.

Su ve Antifriz Kaçakları

Antifriz kimyasal ve kaygan olmasından dolayı LPG beyin dirseklerinde aşınmaya neden olabilir ve burada meydana gelen kaçaklar beynin donmasına neden olabilir. Antifriz kaçağı sadece beynin donmasına neden olmayıp diyaframın yırtılmasına neden olabilir.

Kullanıcı Kaynaklı LPG Beyninin Donma Sebepleri

Aşırı soğuk havalar LPG beyninin donmasına neden olabilir. Özellikle karbüratörlü araçlarda bu daha sık meydana gelebilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.08.2022

Wolkswagen Yeni T-Roc Fiyat Listesi ve Özellikleri 2022

02.09.2021

Volkswagen Arıza Lambaları

24.07.2020

Motor Yağı Değişimi Hangi Sıklıkta Yapılmalı

30.11.2020

Monoküler Ehliyet Nedir ? Nasıl Alınır