Lokal Boya Nedir, Lokal Boya Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Lokal Boya Nedir - Lokal Boya Nasıl Anlaşılır

Bir otomobiliniz varsa ne zaman ne olacağını bilemediğiniz gibi olası bir hasar anında da çok ciddi durumlar meydana gelebilir. Bu makalemizde ikinci el otomobil alıcılarının en çok karşılaştığı lokal boya konusunu ele alalım istedik. Çünkü satın alacağınız araçta lokal boya olmasıyla tamamen boyalı olması arasında fiyat farkı vardır.

Lokal boyanın en çok ihtiyaç duyulduğu yer büyükşehirlerdir. Çünkü yol kenarlarına bırakılan araçlar sıkışık trafikten dolayı genelde sürtünmelere maruz kalabiliyorlar. Dolayısıyla bir araçta hafif çiziklerin olması lokal boya gereksinimini ortaya çıkarıyor.

Peki, lokal boya ne demek?

Araçlarda Lokal Boya Nedir?

Lokal boya bir araç üzerinde sadece boyaya ihtiyaç duyulan alanın boyanmasına verilen isimdir. Bu işlem esnasında aracın tamamı boyanmayacağı için satış değerinde de çok fazla bir düşme olmaz.

Lokal Boya Nasıl Yapılır?

Bir araç hasar almış ve hasar alan kısım lokal boya ile yenilenebiliyorsa bu durumda işlemin yapılması basittir. Bu işlemi yapabilmek için yetkili servisler ya da özel kaportacı boyacılar tercih edilebilir. Yetkili servislerde yapılan boya ücreti daha pahalıdır bu nedenle tercih genelde sanayiden yana kullanılır.

Lokal boya işlemi profesyonellik gerektirir. Bu nedenle boyayı yapacak olan yeri iyi seçmeniz gerekir. Boya işlemi sonrasında dışarıdan bakıldığında anlaşılmıyor olması profesyonelce yapılmış anlamına gelecektir.

Boya yapmayı yeni öğrenmiş tecrübesiz kişilere aracın boyatılmaya çalışılması daha sonraki süreçte sorun yaşamanıza neden olabilir. 

Lokal Boya Nasıl Anlaşılır?

Lokal boya yapıldıktan sonra gözle bakıldığında anlaşılmıyor olsa da bu iş için özel olarak geliştirilmiş cihazlar vardır. Kullanımı basit olan bu cihazlar lokal boyanın üzerine dokunulduğunda boyanın cinsini ve kalınlığını ölçer. Genelde galericiler satın alacakları bir araç için bu cihazı kullanırlar.

Lokal Boya Aracın Değerini Düşürür mü?

Lokal boya küçük bir alanı kapsadığı gibi daha geniş ve büyük bir alanı da kapsayabilir. Küçük olan bir parçada lokal boya olması aracın satış değerini düşürmezken büyük bir lokal boya varsa fiyatta düşüş olabilir. Ancak lokal boya konusunda aracı satın alacak olan kişinin altında ne gibi işlemler yapıldığını biliyor olması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.11.2020

Yüksek Km Dizel Araç Alınır Mı

14.04.2022

Dik Yokuşta Araç Kullanımı Nasıl Olmalıdır

18.03.2022

Adıyaman Çelikhan Sürücü Kursları - Çelikhan Ehliyet Kursları

22.09.2021

En Çok Yaşanan Trafik Kazası Sebepleri Nelerdir