LED İle Xenon Far Arasındaki Farklar Nelerdir

ABONE OL
LED İle Xenon Far Arasındaki Farklar Nelerdir

Otomobillerde iç ve dış donanım geliştirilirken en önemli ihtiyaçlardan olan aydınlatma sistemlerinde de değişikliğe gidiliyor. Amaç daha güvenli bir sürüş ve yolda fark edilir olmak. Bunun için son geliştirilen sistemler arasında bulunan LED ve Xenon farlar arasındaki ayrımın ne olduğu da merak ediliyor.

Araçlarının orijinal aydınlatma sisteminden memnun olmayan ya da değiştirmek isteyen kişilerin seçenekleri arasında yer alan LED ve Xenon farlar birbirinden ayrı özelliklere sahiptir. Bu özelliklerin neler olduğunu merak ediyorsanız makalemizin devamında açıkladık okumaya devam edebilirsiniz.

LED Far Seçeneğinin Özellikleri

LED kelimesinin ne anlama geldiğini bilmiyor olsa da günümüzde sadece evlerde, ofislerde değil araçlarda da kullanmaya başladığımız bir devre sistemidir. Binek otomobiller için uygun bir far modeli olan bu sistemin genel yapısına ve teknik özelliklerine baktığımız zaman şöyle diyebiliriz.

LED Farların Yapısal ve Teknik Özellikleri

LED farlarda ampul yerine birden fazla LED ampul kullanılır. Şekilde olarak oval ya da şeritsel tercih edilebilir. LED farların diğer modellere göre en önemli özelliği ısınma sorunudur. Bunun için soğutma sistemleri içerisinde kullanılmaması için gündüz farlarında kullanılması tercih edilmiştir.

XENON Farların Yapısal ve Teknik Özellikleri

 Xenon farlar kullanım yerlerine göre farklı özelliklere sahip olarak üretilmiştir. Bu sistemlerin ilk üretilmeye başlandığı günden bu zamana kadar baktığımız da önemli bir gelişim göstermiş olduklarının altını çizebiliriz. 

Xenon’la araçlarda eğer uzun huzmelerde kullanılması gerekiyorsa bu durumda halojen yapıda olan ampullerin kullanılması tercih edilir. Kısa farlarda ise motor ile çalışan ampul modellerin kullanılması gerekir.

Xenon farlarda her araca uygun olan seçenekler vardır. Bunun için araca bu tip bir ampul alınmak isteniyorsa sıradan gelişi güzel değil bir oto elektrikçisine danışmak ve montajının onun yapmasını istemek mantıklı olacak. Bu tür farların dezavantajı ise aracın muayenesi esnasında geçememesidir. Bunun için aracı muayeneye götürdüğünüzde söktürmeniz gerekir. Monte işlemi esnasında aracın orijinalliğine zarar vermemek için kesme, vs gibi işlem yapılmaz. Soketlerle pratik bir şekilde bağlanabilir. 

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.11.2021

Arabanızı Nasıl Hızlı Satabilirsiniz

09.12.2020

Uykulu Araç Kullanmanın Riskleri

26.05.2021

Trafik Kazasında Sakatlık Tazminatı Nasıl Hesaplanır

23.08.2022

Motosiklet, Bisiklet ve Scooter Sürücülerine Reflektif Yelek Zorunluluğu