Lastik Tamir Kiti Nedir? Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır

ABONE OL
Lastik Tamir Kiti Nedir - Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır

Aracınızla yaptığınız seyahatlerde pek çok beklenmedik olay ile karşılaşabilirsiniz. Bunlardan biri de lastik patlamasıdır. Özellikle kırsal bölgelerde toprak ve bakımsız yollar veya şehir içinde şantiye gibi alanlarda lastik patlama durumuyla karşılaşılabilir. Lastik tamir kiti ise lastik patlaması sebebiyle yolda kalmanız durumunda hızlı ve pratik bir biçimde destek alabileceğiniz tamir kitidir. Birçok farklı ekipmanın bulunduğu lastik tamir kiti ürünleri, araçlarda bulunması gereken ürünlerden biridir.

Lastik Tamir Kiti Nedir?

Lastik tamir kitleri, araçlarda meydana gelebilecek basit lastik patlaması veya delinmesi gibi durumlarda hızlı ve geçici bir çözüm bulmak amacıyla tasarlanan araçlardır. Bu kitler, acil durumlarda veya lastik değiştirme imkânı olmadığında sürücülerin yolda kalmalarını önlemek amacıyla kullanılır.

Sürücülerin yolculuk esnasında lastiklerinde meydana gelen hasarları hızlı ve pratik bir biçimde gidermesini sağlayan lastik tamir kiti, kolay ulaşılabilir bir alanda bulundurulmalıdır. Genellikle küçük ve taşınabilir boyutlarda olan lastik tamir kitleri, aracın bagajında veya torpido gözünde rahatlıkla saklanabilir.

Araç lastik tamir kiti, tüm otomobil modellerinde kullanılabileceği gibi hafif ticari araçların, motosikletlerin ve bisikletlerin hasar gören lastiklerinde de kullanılabilir. Lastik tamir kiti hem lastiğin tamir olmasını hem de olması gereken şişkinliğe erişmesini sağlayan araçlardan oluşur.

Araç Lastik Tamir Kiti Ekipmanları Nelerdir?

Araç lastik tamir kitleri, lastik arızaları sebebiyle yolda kalmanız halinde hızlı ve pratik bir biçimde hasarı gidermek için kullanabileceğiniz ekipmanlardan oluşur. Lastik tamir kiti içerisinde bulunan malzemeler, şu şekilde sıralanabilir:

  • Aracın lastiklerinde delinme veya patlamaya neden olan yabancı maddenin çıkarılması ve deliğin hazırlanması amacıyla kullanılan tamir fişi veya tornavida gibi araçlar.
  • Hava ile temas ettiğinde kauçuk özelliğe sahip olan özel sprey yapıştırıcı.
  • Deliğin veya patlağın tamiri esnasında lastiğin içine yerleştirilen özel lastik fişleri.
  • Lastiğin hava basıncını düşürmek ve tamir işleminin yapılması için lastiği janttan ayırmaya yarayan lastik sökme aleti.
  • Tamir işlemi tamamlandıktan sonra lastiğe hava pompalamak için el pompası veya basınçlı hava kartuşu.

Araç lastik tamir kiti ekipmanları, araç lastiğinde meydana gelen delinme veya patlama sorunlarının hızlı ve geçici olarak giderilmesini sağlar.

Araç Lastik Tamir Kiti Nasıl Kullanılır?

Araç lastik tamir kiti kullanımı, son derece pratiktir. Araç lastik tamir kiti uygulaması araç lastiğinde oluşan herhangi bir sorun sebebiyle yolda kalmanızın önüne geçer. Araç lastik kiti kullanımı için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Lastik patlaması veya delinmesi halinde aracınızı güvenli bir yere çekin ve tehlikeli olmayan bir noktada durdurun.
  • Daha sonra kit içerisinde bulunan özel sprey yapıştırıcıyı çalkalayın.
  • Kitin çubuk veya hortum olarak adlandırılan kısmını çevirerek lastik sibobuna yerleştirin.
  • Daha sonra lastik spreyini dik bir biçimde tutarak düğmesine basmalısınız. Spreydeki sıvının lastiğin içini doldurduğunu hissedebilirsiniz.
  • Bu işlemi lastik şişene kadar devam ettirin. Lastik tamir işlemi tamamlandığında lastiğin delik veya patlak olan bölgesinin sıvı tarafından kapatılacaktır.
  • Son olarak lastik içindeki ürünün lastiğe iyice yayılmasını sağlamak amacı ile aracınızı hareket hafif bir biçimde hareket ettirin.

Hasar görmüş araç lastikleri için geçici bir çözüm sağlayan lastik tamir kitleri, olası bir sorun karşısında yolda kalmanızın önüne geçer. Araç lastik tamir kiti kullanımı sonrasında aracın bir servise götürülerek lastik hasarının tam anlamıyla giderilmesi önemlidir.

Lastik bakımı konusunda detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.01.2023

Kimler SRC Belgesi Alabilir

14.06.2022

Direksiyon Sınavı Sonuçları Nasıl Öğrenilir

30.03.2020

Ehliyet Sınavına Hazırlık İçin Kaç Saat Teorik Ders ve Direksiyon Eğitimi Alınır

28.05.2021

Emniyet Kemerinin Beyin Sarsıntısındaki Önemi Nedir