Lastik Oteli Nedir? Lastik Oteli Ne İşe Yarar

ABONE OL
Lastik Oteli Nedir - Lastik Oteli Ne İşe Yarar

Otomobillerde kullanılan lastikler mevsimsel değişiklikler nedeniyle değiştirilir. Değişim yılın belli zamanlarında yapılırken sürücülerin çıkardıkları lastikleri barındırma ve saklama koşulları da çok önemlidir. Bazı sürücülerin lastiklerini saklamak için uygun alanlarının olmaması lastik oteli sektörünü ortaya çıkarmıştır. Peki, lastik otel ne demek ve bu otellerdeki lastikler nasıl saklanması gerekir, koşulları nasıl olmalıdır?

Lastik Otelleri

Yazın yazlık lastikler kışın ise kışlık lastiklerin takılması gerekir. Saklanan lastiklerin mutlaka uygun koşullarda ve uygun biçimde bekletilmesi gerekir. Lastik otel, özellikle lastikçilerin değişim sonrasında araç sürücülerine lastiklerini saklaması için kolaylık sağlayabilmek amacıyla bir sonraki değişim sürecine kadar diğer mevsim lastiklerinin saklanması işlemine verilen addır.

Lastik oteller genellikle lastikçilerin bünyesinde bulunur. Lastikçilerin buradaki amacı hem sakladıkları lastikler üzerinden kazanç sağlamak hem de bir sonraki değişim sezonunda elinde hazır müşteri bulundurmak istemesidir. Her geçen yıl giderek yaygınlaşan lastik otelleri doğru koşullarda hizmet verdiklerinde tercih edilir. Belirli süre boyunca bu otelde lastikler saklanır ve istediğiniz zaman gelip alabilirsiniz.

Oto Lastik Saklama Koşulları Nasıl Olmalı?

Lastik otellerde kalan lastikler genellikle uzun süre boyunca bekletiliyor olduğundan doğru saklama koşulları sağlanmazsa lastiklerin yapısının bozulmasına neden olabilir. Kapalı ortamda ancak havalandırılması düzenli yapılan, kuru, ılık ortam koşulları lastik oteller için idealdir.  Saklama alanı içinde kimyasal bulunmaması, kesici ya da delici maddelerin olmaması yine lastik otel seçimi konusunda oldukça önemlidir. Lastiklerin zemine sürekli olarak temas etmemesi zemine değmeyecek şekilde düzeneklerin hazırlanmış olması gerekir. Lastiklerin belli zamanlarda yönlerinin değiştirilmesi de yine alınacak önlemler arasında olmalıdır.

Lastiklerimi İstediğim Zaman Alabilir miyim?

Lastik otellerinin amacı lastiklerinize uygun ortamda kalacak yer sağlayabilmektir. Bu nedenle istediğiniz zaman alma hakkına sahipsiniz.

Lastik Otel Fiyatları

Lastik otel fiyatları lastikçinin kendi fiyat politikasına bağlıdır. Bunun için net fiyat vermek doğru olmayacaktır. Fiyatları belirleyen ise lastiklerin saklanma koşulları, lastikçinin bulunduğu konum, şehir ve yoğunluğu gibi sayılabilir. Genel olarak baktığımızda ise lastik otel fiyatı her yıl değişiklik gösterse de 80 ile 100 TL arasında değişiklik gösterir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.03.2021

Motora Zarar Verebilecek Kötü Alışkanlıklar

22.02.2021

Otobüs Şoförü Nasıl Olunur

26.04.2021

Yetersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezası Nedir? 2021

01.09.2021

Araç Çekici Fiyatları 2022