Lastik Aşınmalarını Nasıl Önlersiniz

ABONE OL
Lastik Aşınmalarını Nasıl Önlersiniz

Lastikler uzun süre boyunca hep aynı pozisyonda kaldıklarında aracın ağırlığı hep aynı tarafa baskı yapacağından lastiğin aşınması için önemli bir gerekçedir. Yüksek ve alçak olan sıcaklık değişimleri lastiğin bozulmasına ve de deforme olmasına nedendir.

Araç ne kadar ağır olursa lastiklere binen basınçta bir o kadar fazla olacaktır. Örnekleyecek olursak bir karavan ile otomobil lastiklerine binen basınç birbirinin aynısı değildir. Lastikteki bozulmaları ancak yuvarlak değilse görebilirsiniz. Doğal olarak aşınma bölgelerini ancak aracı kullanırken görebilirsiniz. Bu fark ediliş ise aracın zıplamasına ve düz gitmemesi şeklinde olur. Lastiklerdeki sorun düzeltmelere rağmen düzelmiyorsa bu durumda lastikte kalıcı hasarlar oluşur ve lastiğin değişimi gerekli olur.

Lastikler Nasıl Korunur?

Aracınızın lastiklerini korumanız için yapmanız gereken birtakım önemli hususlar vardır. Bunların başında da aracın lastik basınçlarını mevsimlere göre düzenlemek gelir. Örneğin yazın aracınızın lastiklerinin havasını yükseltmeniz uygun olacaktır.

Aracınızın uzun sureli olarak aynı şekilde kalmamasını sağlamalısınız. Örneğin vakit bulduğunuzda gün içerisinde de aracınızı bulunduğu yerden hareket ettirmelisiniz. Bu sayede aracınız hep aynı yere baskı yapmayacaktır.

Aracın tekerleklerinin yerden kesilmemesi gerekir, çünkü lastiklerin yerden kesilmiş olması beraberinde aracın rahatlamasına neden olur ve süspansiyonlarda basınç yapar, bu da aracın lastiklerine hasar açacaktır. Lastik Nasıl Seçilir, Üzerindeki Rakamların Anlamları Nedir? Başlıklı makalemizi okuyarak yeni lastiklerinizi satın alabilirsiniz.

Lastiklerin Dişleri Nasıl Kontrol Edilir?

Lastiklerin dişleri yol tutuş açısından çok önemlidir. Eğer aracınızın lastik dişleri olması gerektiğinden daha fazla bir şekilde aşınmışsa bu durumda yol tutuş performansı düşeceğinden sürüşü de tehlikeye sokacak durumlar oluşturur. Dişleri yenilmiş olan bir lastiğin aracın muayenesi sırasında onay alması söz konusu değildir. Eğer aracınız ticariyse bu durumda dişlerin olmaması herhangi bir çevirme sırasında problem yaşamanıza neden olacaktır.

Lastikler otomobilin konforu için çok önemli olduğu kadar sürüşün tehlikeye girmemesi konusunda da çok önemlidir. Bunun için aracın lastiklerinin mutlaka düzenli kontrol edilmesi ve yıpranmış olan lastiklerinde değiştirilmesi gerekir.

Otomobiliniz hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.05.2022

C1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C1 Sınıfı Ehliyet Nedir

13.01.2023

Egzoz Muayene Ücreti 2023: Egzoz Emisyon Ölçümü Fiyatları

09.03.2021

Distribütör Arızası Nasıl Anlaşılır

30.03.2020

Ehliyet Yenileme Süresi Ne Zaman Bitiyor