Lamborghini Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Lamborghini Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Dünyanın gelmiş geçmiş en lüks araba markalarından biri olan Lamborghini Feruccio Lamborghini tarafından İtalya’nın Bologna ve Modena şehirlerinin arasında bulunan Santa Agata köyünde kurulmuştur. Kurulmadan önce havalandırma ve soğutma sistemlerinin yanında traktör üretimi de yapan ve kısa bir süre sonra araba üretimi için kollarını sıvayan Lamborghini 1963 yılında faaliyete geçmiştir.

1963 yılında Lamborghini V12 350 GTV modelini üreten firma bu aracı Torino otomobil fuarında otomobil severlerle buluşturdu fakat küçük bir eksiklikle. Aracın motoru aracın içinde değil yanında sergilendi. Motor araca sığmadığı için bu şekilde sergilenirken yaklaşık 20 yıl sonra motor kaputun altına monte edilerek tam bir otomobil olarak sevenleriyle buluştu. Bu işlemin yapılma sebebi ise aracın müzeye koyularak sergilenme isteğidir ve araç şu anda Santa Agata’daki Lamborghini müzesinde bulunmaktadır. 350 GT modelinden sonra Lamborghini 400 GT modelinin üretimini gerçekleştirdi. 2+2 kişilik spor bir otomobil olan 400 GT büyük beğeni topladı. 1965 yılına gelindiğinde Lamborghini 3. modeli olan Miura’yı piyasaya sürdü. Oldukça büyük bir başarı elde eden Lamborghini Miura 761 adet üretildi ve Lamborghini’yi sayılı spor araba üreticileri arasına soktu. Miura’dan sonra 1968 yılında Espada modeli üretidi ve 1978 yılına kadar üretimine devam edildi.

1978 yılına kadar başka model araçların üretimine devam eden Lamborghini aynı yıl iflas açıklamak zorunda kaldı. 1970’lerin başında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan petrol krizi Lamborghini’yi de büyük oranda etkiledi. Şirketi öncelikle İsveçli Mimran kardeşler satın almış ardından sırasıyla Chrysler ve Megatech’e satılan Lamborghini son olarak Audi markasının bünyesinde varlığını devam ettirmiştir. 2003 yılına gelindiğinde Lamborghini Audi markası altında ilk üretimini Gallardo modeli ile yaptı. Gallardo markanın en çok satılan modeli olarak tarihe geçti. İlk modelin beğenilmesinin ardından 4 farklı Gallardo modeli daha üreten Lamborghini diğer modellerde de benzer tepkiler alarak tüketicileri tarafından beğeni topladı. Gallardo modellerinden sonra Murcielago, Aventador, Sesto Elemento ve Huracan modellerini piyasaya süren Lamborghini spor ve lüks araba üretimi konusunda sektörünün öncüsü olarak varlığını sürdürmektedir.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Aydın

Çok teşekkür ederim...Gerçekten çok faydalı oldu. Allan razı olsun desem yeri vardır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.05.2021

Viraj Denge Kolu Nedir

28.12.2020

Vites Değişimleri Nasıl Olmalı

01.12.2021

Çatalca Sürücü Kursları - Çatalca Ehliyet Kursları

22.04.2020

Elektronik Ehliyet Sınavı Nedir – MEB E-Sınav Soruları 2020