Krank Sensörü Ne İşe Yarar

ABONE OL
Krank Sensörü Ne İşe Yarar

Günümüzde halen otomobillerin neredeyse tamamı elektronik aksama sahiptir. Dolayısıyla devir ölçme, hız ölçme ve yakıtın durumu gibi tüm işlemler sentörlerin ihtiyaç duymuş olduğu alanlarda elektronik aksamları kullanırlar.

Krank sensörü motorun devir sayısını belirlemekle görevlidir. Eski sistem otomobillerde bu işlem mekanik olarak yapılırken yeni araçlarda sensörler aracılığı ile yapılıyor. Yani motorun devir sayısının bilinmesi ise bir araç kullanımında hayati değere sahiptir.

Volan Sensörü Arızası Nasıl Belirlenir?

Krank milinde yaşanan bir arıza aracın sağlıksız bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Bunun için volan sensörü arızasının tespit edilebilmesi önemlidir. Aşağıda bu belirtilerin neler olabileceği belirtilmiştir.

  • Aracınız marş alır, ancak sonrasında çalışmayabilir,
  • Rölantide dengesiz bir devir alma söz konusu olacaktır,
  • Seyir halindeyken aracınız stop edebilir,
  • Araç hem sesli hem de titreşimli bir şekilde çalışabilir.

Volan sensöründe yaşanan bir hata zamanında tamir edilmezse araçta düzensiz çalışma söz konusu olacaktır. Hatanın belirlenmesiyle birlikte mutlaka değiştirilmesi gerekir. Çünkü krank mili tamir edilebilecek bir parça değildir.  Krank milinin sökülüp takılması detay gerektiren ağır bir işlem olduğundan değişim fiyatı biraz masraflı olacaktır. Ancak masraflarınızın daha da yükselmemesini istiyorsanız değişim kaçınılmaz bir sondur.

Krank Sensörü Neden Bozulur?

Krank sensörleri de diğer elektronik tüm aksamlar gibi zaman içerisinde yıpranız ve bozulabilir. Bozulmanın en önemli nedenleri arasında aracın kullanımı, havanın şartları vardır.

Krank Devir Sensörü

Krank miline bağlı olan bir sensörün bozulması durumunda aracın bujisi ateşleme yapmaz. Doğal olarak ateşleme olmayan bir aracın hareket etmesi söz konusu değildir. Hatta araç hareket halindeyken de stop edebilir.

Krank mili sensörü tüm araçlarda olmayabilir ancak genelde motor blogu ve şanzıman arasındaki bölgede bulunur. Bazı araçlarda ise krank mili ilk bakışta görünmez. Bunun için krank miline müdahale edecek olan ustanın iyi seçilmiş ve bu işten anlıyor olması gerekir.

Otomobillerde iki farklı krank sensörü bulunur. Bunlardan birincisi manyetik tip ikincisi ise hall effect sensörleridir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.02.2022

Tufanbeyli Sürücü Kursları - Tufanbeyli Ehliyet Kursları

01.03.2021

2021 Psikoteknik Raporu Kimlere Zorunludur

06.07.2020

Hangi Trafik Kazalarında Polis Çağrılır

17.07.2020

El Freni Çekik Araba Sürülürse Ne Olur