Krank Sensörü Arıza Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
Krank Sensörü Arıza Belirtileri Nelerdir

Krank araç içerisinde önemli ve kritik göreve sahip olan parçaların başında gelir. Krank aracın motorunun içinde doğrusal hareket yönün dairesel biçimde harekete çevirme işlemini yapan bir parçadır. Krank mili sensörü ise motorun anlık devir bilgisinin birinci silindirde bulunan pistonun hangi konumda olduğunu yani krank sensörünün açısal pozisyonunu belirler.

Krank mili aralıklarla çıkıntılı olan metal çubuk biçimindedir. Pahalı olan bu parça aracın pistonlarının 90 derecelik bir açıyla bağlı çalışır. Krank mili döndüğünde aracın pistonları da ileri ya da geri hareket edilmesini sağlar.

Krank mili araçlarda motorun ön tarafında ve krank kasnağının arkasında olan bir dişlinin üzerinde bulunur. Bazı araçlarda ise volan dişlisinin arkasında bulunur.

Araçlarda Krank Sensörünün Yapmış Olduğu Görevler

Otomobillerde birçok sensör bulunur ve bu sensörler içerisinde en önemlisi de krank sensörüdür. Bir aracın motorundaki tüm ayarlamalar bu sensörden gelen bilgiler doğrultusunda yapılır. Motor sensörden almış olduğu bilgilerle aşağıdaki hususları gerçekleştirir.

  • Yakıt püskürtme süresi ve enjeksiyon başlama zamanı.
  • Araçlarda değişebilen subap zamanlama ayarlaması.
  • Otomatik şanzımanlı otomobillerde vites değişim noktaları zamanının belirlenmesi.
  • Benzinli araçların motorlarında ateşleme zamanı ve avansının düzenlenmesi.
  • Ve aracın turbo şarj basıncının ayarlanması görevlerinde bulunur.

Krank Sensörü Arızanın Belirtileri

Krank sensöründe oluşan bir arıza motorun çalışmamasına neden olur. Bazı model araçlarda arıza modülünde de çalışabilir.

Krank sensörünün arıza yapması durumunda ilk olarak bağlantı kablolarının ve soketlerinin kontrol edilmesi gereklidir. Çünkü bağlantı noktalarındaki herhangi bir kopma ya da gevşeme sensörün arıza göstermesine neden olabilir. Eğer ki bu sorunlar giderilmiş ya da yoksa ancak sorun devam ediyorsa aracın mutlaka bir ustaya ya da yetkili servise götürülmesi gerekir. Parça konum itibariyle basit bir yerde değildir. Dolayısıyla sökülmesi ve değiştirilmesi zahmetli bir iştir. Bu da ister istemez parçanın bakım ve maliyetini yükseltecektir. Bunun için mutlaka araç kullanırken dikkatli hareket edilmesi gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.12.2021

Pendik Sürücü Kursları - Pendik Ehliyet Kursları

29.04.2020

Gümüşhane Sürücü ve Ehliyet Kursları

17.07.2020

Otobüs Durağına Park Etme Cezası

02.09.2020

ESP Nedir, Ne İşe Yarar