Kötü Amortisör Belirtisi Nasıldır

ABONE OL
Kötü Amortisör Belirtisi Nasıldır

Araç kullanırken hareketin daha yumuşak olmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş olan amortisörler lastiklerin ömrünü uzattığı gibi konforlu bir seyir içinde çok önemlidir. Amortisör zamanla kullanıma bağlı olarak yıpranmaya ve ilk günkü görevini yapmamaya başlar. Kötü amortisörün belirtileri ise aşağıdaki gibi kendisini göstermeye başlar.

Amortisör Arızası Belirtileri

Daha Uzun Durma Mesafeleri 

Uzun durma mesafesi farklı sorunlardan da kaynaklanıyor olsa da kötü amortisör parçaları da bu belirtilerden bir tanesidir. Amortisörün görevleri arasında lastiklerin yere sıkı tutunmasını sağlamakta vardır. Eğer amortisörler aşınırsa tekerlekler daha fazla zıplamaya başlar ve bu da aracın durma mesafesine etki eder.

Düzensiz Lastik Aşınması 

Eskimiş ve yıpranmış amortisörler lastiklerde de birtakım sorunlara neden olabilir. Eğer ki lastiklerinizde dengesiz bir aşınma görüyorsanız muhtemelen amortisör kötüleşmiş demektir ve bu da aracın yolda düzensiz ve sallantılı gitmesine neden olacaktır.

Fren Yaparken Araç Öne Eğilir  

Amortisör aşındıkça içindeki sıvı contadan dışarı akar. Bu pistonun silindir içine aşırı hareket etmesine neden olan bir durumdur. Amortisör eski görevini yerine getirmemeye başladığında sürücü frene basınca aracın burun kısmı öne daha fazla eğilir. Bu durumun nedeni ise amortisörün aracın ağırlığını dengeleyecek kabiliyetini kaybetmiş olmasıdır.

Arka Amortisör 

Yukarıda ön amortisörlerin eskidiğinde aracın öne doğru eğileceğini belirttik. Aynı şekilde arka amortisörlerde fren sonrasında gaza basıldığında yere doğru eğilir. Böyle bir durumun sorumlusu ise gevşek amortisörlerdir.

Aşırı direksiyon simidi Titreşimleri 

Kötü amortisörün en belirgin özelliği sürüş konforunun düşmesidir. Aracı normal yolda sürerken engebeli bir arazide kullanıyormuşsunuz hissiyatı yaratır.

Sızdıran Amortisör Sıvısı 

Amortisör contaları kırılırsa içindeki yağ kenarlardan dışarı sızmaya başlar. Sızdıran şok emici yağlar bir süre sonra özelliğini kaybeder ve rahatsız edici bir sürüş ortaya çıkar.

Tıkırtı Gürültüsü 

Amortisörlerin görevleri arasında süspansiyon sisteminin korunması da vardır. Ön takımda bulunan burçlar titreşimin engellenmesine yardımcı olur. Burçlar aşındığında ise yolda giderken ön taraftan tıkırtı sesleri gelmeye başlar.

 Yukarıda bahsetmiş olduğumuz başlıklar kötü amortisörün neden olduğu problemleri oluşturmaktadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.08.2022

Hibrit Yakıt Nedir, Hibrit Araçlarda Yakıt Sistemi

30.03.2020

Trafikle İlgili Bazı Terimler

10.08.2020

Trafikte Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar Hangileri

23.12.2022

Ehliyet Affı Çıkıyor Mu? Ehliyet Affı Ne Zaman Çıkacak