Kızdırma Bujisi Nedir, Özellikleri Nelerdir

ABONE OL
Kızdırma Bujisi Nedir - Özellikleri Nelerdir

Otomobil teknolojisi son yıllarda büyük bir hızla arttı. Elektrikli camlar, yumuşak süspansiyon sistemleri gibi gelişimler hemen fark edilirken, kızdırma bujileri gibi kaputun altında kalan parçalar maalesef bir şeyler ters gitmedikçe unutulur oldu. Oysaki otomobillerdeki gelişim yalnızca dışarıdan değil kaputun altında da fark edilmesi gerekiyor. Örneğin kızdırma bujisi teknolojisi, dizel otomobilinizin çalıştırılması için gereken süreyi, özellikle soğuk sabahlarda, önemli ölçüde iyileştirdi. Yani kaputun altında olsa da gelişen bu teknolojiyi tebrik etmek gerekiyor.

Kızdırma Bujisi Nedir?

 Kızdırma bujisi, dizel motorda verimli yakıt yanmasını teşvik etmek için gelen yakıtı ve havayı ısıtan bir ısıtma elemanıdır. Yakıtın yanması, sürüş yapabilmeniz için motorunuzu çalıştırır. Motorunuzun her bir silindiri yanma odasında bir kızdırma bujisine sahiptir.

Kızdırma bujileri, optimum performans sağlamak için üç fazlı teknoloji kullanır.

  • Ateşleme başladığında kızdırma bujileri hızla 1300 ° C'ye kadar ısıtılır ve bu sıcaklığı dış koşullardan bağımsız olarak koruyabilir.
  • Yakıtınızın en iyi şekilde yanmasını sağlamak için çalıştırma sırasında ısıtma sağlar.
  • Motor çalıştırıldıktan sonra yaklaşık 3 dakika daha ısıtılmaya devam eder. Bu çalışma süresi, yanma işleminin tamamlanmasına ve yanma odaları ısındıkça gürültü çıkışının azaltılmasına yardımcı olur.

Kızdırma Bujisi Sistemleri

Bir motorun çalıştırma süreci, bir aracın egzoz gazı değerlerini büyük ölçüde etkiler. Kızdırma bujileri ve bağlı bileşenleri çevreyi korumaya yardımcı olarak emisyonların azaltılmasında önemli bir rol oynar.

Çelik Kızdırma Bujileri

Çelik kızdırma bujileri, iki ve üç fazlı olarak üretilirler. Bunların özelliklerine baktığımızda ise şöyledir.

Üç fazlı kızdırma bujileri, dizel yakıtın daha verimli ve daha sessiz yakılmasını sağlamak için üç ısıtma fazı kullanır, bu nedenle, soğuk çalıştırma sırasında egzoz gazı bulanıklığı % 40'a kadar azaltılır. Dış sıcaklık -30 ° C olsa bile her seferinde güvenilir bir çalışma sağlar.

İki fazlı kızdırma bujileri, eski dizel motorların ön ısıtma ve ısıtma performansı gereksinimlerini karşılar.  Bu tür bujiler araç çalıştırmadan 5–7 saniye kadar beklemeyi gerektir. Bu süre sonunda marşa basılarak çalışma güvenli bir şekilde sağlanır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.03.2021

En Sessiz Lastik Modelleri Hangileridir

27.07.2021

Arızalı Yakıt Pompası Rölesi Belirtileri

06.08.2020

Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapmanız Gereken 6 Şey

08.08.2023

Engelli Raporu ile Araç Nasıl Alınır