Kışın Nasıl Fren Yapılır

ABONE OL
Kışın Nasıl Fren Yapılır

Arabanızın karda veya buzda kayması, sizi çaresiz bırakabilir ve yaptığınız her yanlış harekette korkutucu sonuçlara neden olabilir. Kışın güvenli araç kullanmak için hızınızı sabit tutmak ve frenlerinizi doğru bir şekilde kullanmak gerekir. Kış havasının getirdiği kaygan yollarda araç kullanmanıza yardımcı olacak aşağıdaki ipuçlarını mutlaka gözden geçirin.

Sorunsuz Sürün

Karlı ve buzlu yollarda güvenli bir şekilde sürmenin en iyi yolu sorunsuz sürmektir. Direksiyon simidini agresif bir şekilde çevirmek gibi ani hareketler yapmayın.

Hızınızı Düşürün

Bir kavşağa veya trafik ışığına yaklaşırken hızınızı düşürün. Kavşağa gelmeden önce ayağınızı gazdan çektiğinizde, frenlerinizi fazla kullanmak zorunda kalmazsınız. Frenlerinize ne kadar az basarsanız kayma riskiniz de o kadar azaltır.

Yavaşlama

Çok hızlı sürmek kaymanıza ve aracınızın kontrolünü kaybetmenize neden olabilir. Yavaş sürmek, yalnızca aracınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda diğer sürücülere ve yol koşullarına tepki vermek için size daha fazla zaman tanır.

Yakın Takipten Uzak Durun

Karda ve buzda, güvenli bir şekilde durmak için daha fazla zamana ihtiyacınız var. Bunu, sizinle diğer sürücüler arasındaki mesafeyi artırarak yapabilirsiniz. Kışın koşulların ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak aradaki mesafeyi artırabilirsiniz.

ABS Frenlerinizi Doğru Kullanın

ABS frenler, otomatik pompalayarak çalışan gelişmiş bir fren sistemidir. ABS’nin devreye girmesi için fren pedalına sertçe basmanız ve bırakmamanız gerekir. ABS devreye girdiğinde duyacağınız ses ve titreşimler normaldir panik yapmayın. Karlı ve buzlu yollarda ABS frenlerin sizi durdurmada etkili olmayacağını unutmayın.

Kış her ne kadar güzel, karlı büyülü manzaralardan oluşmuş olsa da sürücüler için tehlikeli yol ve sürüş koşulları yaratacaktır. Aracınızı kullanırken ne kadar dikkatli hareket ederseniz bu hem sizin hem aracınızdakilerin hem diğer sürücü ve yayaların güvenliği için o kadar doğru olacaktır.

Unutmamalısınız ki iyi bir sürücü olmak karda ve buzda sürüş için etkili olsa da panik yapmamak durumu normale çevirebilmeniz için çok daha önemlidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.11.2021

Motor Yağını ve Yakıt Filtresini Ne Zaman Değiştirmek Gerekir

09.09.2022

Araç Hararet Yaparsa Nasıl Müdahale Edilmeli

11.02.2021

Fren Mesafesi Nasıl Hesaplanır

14.02.2022

Karataş Sürücü Kursları - Karataş Ehliyet Kursları