Kısa Mesafe Sürüşlerde Araç Bakımı Nasıl Olmalı

ABONE OL
Kısa Mesafe Sürüşlerde Araç Bakımı Nasıl Olmalı

Kısa mesafeli sürüşler kişinin konforunu artırdığı için kendini rahat hissetmesine imkan sağlar. Ancak her kısa yolculuğun araç üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü kısa süreli sürüşler aracın farklı kısımlarına zarar verebilir.

Kısa Mesafeler Motor Yağı İçin Kötü mü?

Motor yağı yavaş hareket eden bir sıvıdır. Ancak motor ısındığı sürece yağda ısınır ve daha ince hale gelir. Bu da yağın daha özgür bir şekilde motor içerisinde hareket etmesini tüm bileşenleri yağlamasını sağlar. Kısa mesafeli sürüşlerde ise motor istenilen çalışma sıcaklığına erişemeyeceğinden dolayı bileşenler istenildiği şekilde yağlanmamış olacaktır. Bunun dışında motor yağı nem ve diğer kirleticilerden kurtulmak için ısıya ihtiyaç duyar. Motor belirli sıcaklığa ulaşamadığında ise bu aracın performansını etkileyerek motoru tehlikeye atar.

Belirttiğimiz bu nedenler motor yağının gerektiği şekilde akmasını sağlayacağı gibi aracın performansını ve motor ömrünü uzatacaktır.

Kısa mesafeli sürüşün etkisi yalnız motora değil, aracın aküsü konusunda da olacaktır.

Kısa Mesafelerde Araç Kullanmak Akü İçin Kötü mü?

Aracın çalışması için aküye ihtiyaç vardır. Akü motoru çalıştırmak için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlar. Siz aracı kullanırken alternatör aküyü yeniden şarj etmeye devam eder ve bu sayede bir sonraki çalıştırma için akü hazır olur. Kısa mesafeli sürüşlerde ise akü bir sonraki çalışma için yeterli doluluğa ulaşmayabilir. Bir aracın motorunun optimum sıcaklığa erişebilmesi için birkaç dakikaya ihtiyaç duyması gibi, akünüzün yeniden şarj olması ve akü gücünün hızlı tükenmesini önlemek için sürüş süresinin uzun tutulması gerekir.

Kısa Mesafelerde Sürüş? 

Günlük işlerde konforu artırmanın bazı avantajları vardır, ancak tüm bu kısa sürüşler aracınızın motorunu tahmin ettiğinizden çok daha fazla etkiler. Dolayısıyla yürüme mesafesinde gidilebilecek sürüşler aracın genel bakımı açısından faydalı olmayacağı gibi sizi hem sağlık hem de daha pahalı onarımlarla karşı karşıya bırakacaktır.

Yaşam konforunu artırmanın yolu yalnızca gideceğiniz yere daha hızlı gitmek değildir. Bu nedenle konforu artırmayı tercih ederken bunu yürümeyi kısaltmakla başlatmak çok daha sıkıntılı olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.07.2021

Nissan ProPILOT Assist Nedir ve Nasıl Çalışır?

03.12.2020

Tamircinizin Sizi Aldattığına Dair 6 İşaret

24.01.2022

Tire Sürücü Kursları - Tire Ehliyet Kursları

17.12.2021

Motor Conta Yanmasının Nedenleri Nelerdir?