Kırmızı Işıkta Nasıl Doğru Durulur

ABONE OL
Kırmızı Işıkta Nasıl Doğru Durulur

Bazıları, kavşaktan birkaç yüz metre uzakta aracı boşa atmayı ve arabanın durması gereken yere gelene kadar frene basmayı tercih edebilir. Bazı sürücüler ise kavşağa yaklaşırken vites düşürür ve ardından fren yaparak durur. Peki, bu yöntemlerden acaba hangisi doğrudur ve aracı daha güvenli durdurmaya yarar?

İsterseniz önce bir aracı kırmızı ışıkta durdurmanın yanlış yolu nasıldır bunun yanıtını vererek başlayalım.

Yanlış Durma Tekniği

Kırmızı ışığa birkaç yüz metre kala aracı boşa atmak çok erkendir. Araç boştayken aracın durması ya da hızını azaltması fren yapılmadığı sürece mümkün olmaz. Doğal olarak bu da aracınızın fren balatasının zamanından önce değiştirilmesini gerekli kılabilir.

İkinci yöntem olan araç kırmızı ışığa yaklaşırken vites küçültmek eski moda bir tekniktir. Bu disk frenli ve ABS'li modern önden çekişli arabalara pek uygun olmaz. Arkadan çekişli, ağır araçlarda ve frenler bu teknikte aşırı ısınır ve güvenli bir tercih olmaz. Modern frenlerle vites küçültme ön tekerleklere direnç ekler ve kaygan yollarda durma mesafesini artırabilir.

Doğru Durma Tekniği

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, insanların yaptığı iki teknikte yanlıştır. Ancak bunların kombinasyonu, arabayı kırmızı ışıkta durdurmanın en iyi yoludur.

Otomobiller kırmızı ışık ya da bir durağa yaklaşırken tıpkı otomatik araçlarda olduğu gibi, debriyajı devrede ve her iki elinizi direksiyonda tutmanız gerekir. Motor devri 1.000'e ulaşmadan hemen önce yavaşlamaya devam ederek ellerinizi direksiyonda sıkıca tutup fren yapmaya başlayabilirsiniz.

Kalkış zamanı gelene kadar ayağınızı daima frende tutmayı ihmal etmeyin. Eğer ışıkta bir süre kalacaksanız, ayağınızı debriyajdan çekip vitesi boşa atabilirsiniz. Bu yöntem ayağınız debriyajda araç viteste beklemekten çok daha güvenli bir yöntemdir. Her kırmızı ışıkta ayağınızı debriyajda tutmak, frenlerin aşırı ısınmasına ve debriyajın yıpranmasına neden olacaktır. Bu da hem balatalar için hem de frenler için iyi sonuç vermez.

Kırmızı ışıkta yapmış olduğunuz bu tekniği aracı durdururken de tatbik edebilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.06.2021

2022 Volkswagen Golf R İnceleme

30.03.2020

Direksiyon Sınavı (Motosiklet Grubu Hariç)

09.12.2022

Muayenesiz Araç Kullanma Cezası 2023

03.05.2021

Viraj Denge Kolu Nedir