Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Ne Kadar? 2021

ABONE OL
Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Ne Kadar - 2021

Hızlı yaşam ve sürekli koşturmacı birçoğumuzu tahammülsüz bir sürücü haline getirmeyi başardı. Her ne kadar yetişmeniz gereken işleriniz ve görevleriniz olsa da trafikte araç kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kurallardır. Çünkü kurallar sadece sizin değil aynı zamanda başkalarının canlarını da korumak için önemlidir.

Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası 2021

Kırmızı ışık, sürücülerin durması gereken bir zamandır. Eğer bir sürücü kendisine kırmızı ışık yandığında durmazda 314 TL ceza ödemek zorundadır. Bu cezayı 15 gün içerisinde öderse bu durumda % 25 oranında bir indirim alır ve 235,50 TL ödemesi gerekir. Bunun yanı sıra sürücüye 20 ceza puanı da kesilecektir.

Kırmızı ışıkla ilgili olarak son yıllarda birtakım düzenlemeler yapılmıştır. Ancak düzenleme sadece ceza miktarının artırılmasıyla ilgili değil yeni maddelerle uygulanacak olan yaptırımların boyutları da genişletilmiştir.

Kırmızı Işık Cezasında Yapılan Değişiklikler Nelerdir?

  • Eğer bir sürücü son 1 yıl içerisinde 3 kez kırmızı ışıkta geçerse bu durumda 30 gün boyunca ehliyeti elinden alınır.
  • 1 yıl içinde ikinci kez 3 defa kırmızı ışıkta geçen sürücülerin ehliyetleri 45 gün süreyle ellerinden alınır.
  • 1 yıl içinde üçüncü kez 3 defa kırmızı ışıkta geçen sürücülerin ehliyetleri 60 gün süreyle ellerinden alınır.

Yukarıda belirtilmiş olduğu gibi 1 yıl içerisinde iki kez ya da daha fazla sürücü belgesi elinden alınan sürücü psiko-teknik değerlendirmesine girmek ve psikiyatri uzmanına muayene olmak zorundadır. Eğer bu değerlendirmeler neticesinde sürücü belgesini almasına herhangi bir mani yoksa bu durumda ehliyetleri geri verilir.

EDS İle Kırmızı Işıkta Geçme Cezasında Süreç Nasıl İşler?

Trafiğin yoğun olduğu yerlerde gelişen teknolojiyle birlikte denetim EDS kameraları tarafından yapılıyor. Bu kameralar trafikte kurallara uymayan sürücüleri otomatik olarak tespit eder ve cezai yaptırım uygular. Eğer bir EDS kamerasına hatalı bir şekilde yakalanırsanız bu durumda olayın saati ve günü fotoğraflanarak size ulaştırılır. EDS sisteminde kırmızı ışık cezası doğrudan aracın plakasına tanımlanır. Eğer kırmızı ışıkta geçtiğiniz polis tarafından tespit edilirse bu durumda ceza araca değil sürücüye kesilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.03.2022

Adıyaman Sincik Sürücü Kursları - Sincik Ehliyet Kursları

28.01.2021

Trafik Cezası Ödenmezse Ne Olur

01.02.2024

Akü Ömrünü Etkileyen Faktörler Nelerdir

09.04.2021

Araç Aküsünü Şarj Etmek Ne Kadar Sürer