Kırmızı Işıkta Geçme Cezası 2023

ABONE OL
Kırmızı Işıkta Geçme Cezası 2023

Kırmızı ışıkta geçme cezası 2023 yılında yeni gelen zamlarla birlikte ciddi bir yükseliş yaşadı. Sürücüler eğer kırmızı ışıkta geçerse toplam 951 TL ceza ödemek zorunda.

Trafik cezaları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belli oranlarda yükseltiliyor. Caydırıcılık olması açısından yüksek olan bu rakamlardaki asıl hedef sürücü güvenliğinin sağlanmasıdır.

Trafik ışıkları karayolunda hem sürücü hem de yayaları kapsayan bir konudur. Her sürücü ve her yaya kendisine verilmiş olan sorumluluk çerçevesinde bu kurallara uyması gerekir. Kurallara uymamanın yaptırımları olacağından dolayı kural ihlali yapanlar kesilecek olan bu cezaya da razı olmak durumundadır.

Kırmızı Işık Cezası

Kalabalık şehir yaşamı ve sürekli hareket halinde olmak insanların bazı durumlarda kuralları hiçe saymasına neden olur. Söz konusu trafikteki kurallar olduğunda ise bu kişinin sadece kendisini değil çevresindekileri de yakından ilgilendirir. Dolayısıyla kırmızı ışık gibi önemli bir kuralın hiçe sayılması demek istenmeyen zincirleme bir reaksiyona neden olabilir.

Kırmızı Işık Cezası 2023

Kırmızı ışıkta geçme cezası 2023 yılı için yukarıda da belirttiğimiz gibi 951 TL oldu. 2022 yılında bu cezanın 427 TL olduğunu düşündüğümüzde yaşanan oranın çok yüksek olduğunu söylemek mümkün. Cezanın bu kadar çok yükselmesinde enflasyondaki artışta önemli bir rol oynadı.

Kırmızı Işıkta Geçene Sadece Para Cezası Mı Uygulanır?

Kırmızı ışıkta geçmek yalnızca para cezasıyla sonuçlanmaz. Sürücüler eğer bu kurala dikkat etmezlerse aşağıdaki yaptırımlarla da karşı karşıya kalacaktır.

  • Eğer bir sürücü son 1 yıl içerisinde 3 kez kırmızı ışıkta geçerse bu durumda 30 gün boyunca ehliyeti elinden alınır.
  • 1 yıl içinde ikinci kez 3 defa kırmızı ışıkta geçen sürücülerin ehliyetleri 45 gün süreyle ellerinden alınır.
  • 1 yıl içinde üçüncü kez 3 defa kırmızı ışıkta geçen sürücülerin ehliyetleri 60 gün süreyle ellerinden alınır.

Kırmızı Işık Cezası Nereye Ödenir?

Bir sürücü kırmızı ışıkta geçer ve ceza yerse bu cezayı farklı kanallar aracılığıyla ödeme hakkına sahiptir. Aşağıdaki kanallardan herhangi birine 15 gün içinde cezanın ödenmesi durumunda %25 oranında indirim uygulanır.

  • Mobil bankacılık
  • Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi
  • Bankaların şubeleri
  • Gelir idaresi Başkanlığı internet sitesi
  • Vergi daireleri

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Gorkovsky Avtomobilny Zavod (GAZ) Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

09.11.2022

EGR Valfi Nedir? EGR Valfi Arızası Nasıl Anlaşılır

23.03.2020

Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

08.06.2021

Sürücü Kursu Fiyatları 2022 - Ehliyet Fiyatları 2022