Kırmızı Işık Cezasına İtiraz İçin Dilekçe Nasıl Yazılır

ABONE OL
Kırmızı Işık Cezasına İtiraz İçin Dilekçe Nasıl Yazılır

Otomobil sürücülerinin şikayet ettiği konular arasında işlemediklerini iddia ettikleri trafik cezalarının adreslerine gönderilmesidir. Peki, adrese gönderilen bir cezayı sürücülerin ödemesi mi gerekiyor? Yoksa bu cezalara itiraz ederek ödememe hakkına sahipler mi? Makalemizin devamında bu sorulara yanıt verilmiştir.

Kırmızı Işık İhlali Cezası Nereye Gönderilir?

Kırmızı ışık ihlali yapılması durumunda ceza, trafik tescil belgesi üzerinde yer kayıtlı olan adrese tebliğ edilir. Bazı ticari araçlarda ise tescil kaydının birden fazla kişiye kayıtlı olması halinde tebliğ en üstte bulunan adrese yapılır. Kırmızı ışık ihlali genelde kavşaklarda ve kırmızı ışık noktalarında kamera kaydı ve fotoğraflama işlemi ile tespit edilir.

Kırmızı Işık İhlali Cezasının Doğru Adrese Gönderilmesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Eğer aracın ruhsatındaki adres sizin şimdiki bulunduğunuz adres değilse ya da bir yanlışlık, eksiklik varsa bu durumda kesilen cezadan haberiniz olmayacağından 15 günlük indirim hakkından yararlanamamanıza neden olur. Böyle bir durumda aracınızın ruhsatını alırken mutlaka adresinizi iyi incelemeniz ve adresinizin değişmesi halinde de cezanızın muhtarlığa gönderileceğini bilmeniz gerekir. İletişim bilgilerinizi muhtarlığa bırakmanız muhtarın size ulaşmasını sağlayacaktır.

Kırmızı Işık İhlali Trafik Cezasına İtiraz Nereye Yapılır?

Tüm trafik cezalarında olduğu gibi kırmızı ışık cezasına itiraz içinde Sulh Ceza hakimliğine itirazınızı yapmanız gerekir. İtirazı cezanın size tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde yapmalısınız. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise itiraz başvurusunu cezanın kesildiği yere yapmanızdır.  Bulunduğunuz ildeki ya da ilçedeki Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği aracılığı ile cezanın kesildiği yerdeki Sulh Ceza Hakimliğine dilekçenizi gönderebilirsiniz.

Kırmızı Işık İhlali Cezasına Kaç Gün İçerisinde İtiraz Edilir?

Kırmızı ışık ihlaline ilişkin itirazınızı cezanın tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde yapmanız gerekir. Eğer bu süreyi aşarsanız itirazınız kabul edilmeyecektir. Eğer ceza size tebliğ edilmemişse bu durumda Sulh Ceza Hakimliğine itirazınızı yaparken aynı zamanda idare mahkemesine de yürütmenin durdurulması ve iptal davası açmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.04.2021

MAP Sensörlü Araçlarda Sorun Giderme

30.03.2020

2017 Ehliyet Sınav Soruları

22.01.2021

Şişli Özel Direksiyon Dersi

17.08.2021

B2106 Hata Kodu Nedir