Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır? 2022

ABONE OL
Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır - 2022

Kimlik ve ehliyet birleştirme milyonlarca vatandaşın gündeminde olan bir konudur. Kimlik ve ehliyet birleştirme ile ilgili pek çok detay merak edilir. Nüfus cüzdanı ve ehliyeti tek kartta birleştirmek isteyenler, kimlik ve ehliyet birleştirme randevusu nasıl ve nereden alınır? sorusuna yanıt arıyor. İşte yeni kimlik, ehliyet tek kart (çipli) randevusu ve ücretine dair merak edilen tüm bilgiler.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte eski kimliklerden çipli kimliklere geçiş yapıldı. Yeni uygulama ile beraber kişilerin kimlik belgesi ile ehliyetleri tek kartta birleşti. Yeni sürücü belgesinde yer alan bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Bu sayede kimlik ve ehliyeti ayrı ayrı taşımak yerine tek kartta taşıyabilme kolaylığı sunuluyor.

Ehliyet ve Kimlik Birleştirme Nasıl Yapılır?

Ehliyet ve kimlik kartını birleştirebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı adımlar vardır. Ehliyet ve kimlik kartının birleştirilebilmesi için hem kimlik kartının hem de ehliyetin yenilenmiş olması gerekir. Sürücü belgesi eski, ancak kimlik kartı yeni ise çipli kimlik kartında birleştirmek mümkün değildir. Ehliyet ve kimliğin yeni olması durumunda mutlaka yenilenmesi gerekir.

Ehliyet ve kimlik kartını birleştirebilmek için ilk aşamada nüfus müdürlüğünden randevu almak gerekir. Randevuya ilgili nüfus müdürlüğüne şahsi olarak başvuru yaparak birleştirme işlemi yapılabilir. Nüfus müdürlüğünden alınan randevuya istenen belgeler teslim edilerek sürücü belgesi ve kimlik birleştirilebiliyor.

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır?

Kimlik ve ehliyet birleştirmek için ilk adımda randevu almak gerekir. Randevu almadan kimlik birleştirme yapılamamaktadır. Randevu almak için Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz. Bununla birlikte randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu alabilirsiniz. İnternetten randevu alıyorsanız, randevu sayfasında “Sürücü Belgesi Randevu Al” bağlantısını tıklayarak kişisel bilgilerinizi girebilirsiniz. Kendiniz için uygun bir saati seçerek randevu oluşturabilirsiniz.

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Ücreti Ne Kadar? Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Ücretli mi?

Yeni tip ehliyetler, ilçe nüfus müdürlüklerinde yeni çipli kimlik kartlarına yükleniyor. Birleştirme için vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor. Ancak eski tip bir ehliyete sahipseniz ehliyeti yenilemek için 15 TL harç ücreti ödemeniz gerekir. Bununla birlikte yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ise ödeyecekleri ücret 225+45 TL’dir.

Kimlik ve Ehliyet Birleştirmek İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yeni ehliyet ve yeni kimlik kartına sahip olan vatandaşların kimlik ve ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmesine gerek bulunmuyor. Yalnızca randevu aldıktan sonra nüfus müdürlüğüne giderken her iki kartın yanınızda bulunması gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve eski ehliyete sahip olan vatandaşların birleştirme işlemi için 4 tane biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve 15 TL’lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmesi gerekiyor.

Çipli Kimlik Kart Kaç Günde Elime Ulaşır?

Randevu aldığınız gün gerekli belgelerle nüfus müdürlüğüne giderek başvuru işleminizi tamamlarsınız. Başvuru işleminin ardından yeni kimliğiniz 1-2 gün içerisinde adresinize teslim edilir.

Çipli Kimlik Kartının Kullanım Süresi Ne Kadardır?

Çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Kullanım süresinin ne kadar zamanda dolacağı kimlik üzerinde yer almaktadır. Geçerlilik süresinin bitiminin ardından tekrar başvuru yaparak çipli kartın yenilenmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.01.2022

Malkara Sürücü Kursları - Malkara Ehliyet Kursları

29.09.2020

Lastik Aşınmalarını Nasıl Önlersiniz

13.11.2020

Araba Camlarının Görevleri Nelerdir

15.01.2021

Dizel Motor Performansını Artırmanın Yolları