Kilis Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Kilis Sürücü ve Ehliyet Kursları

Kilis, Türkiye’nin Güneydoğusunda bulunan şehirlerimiz arasında yer alır. Suriye’ye yakın mesafede bulunan şehir, Gaziantep’le komşu olarak bilinir. Düz bir arazi üzerine kurulmuş olan Kilis’ten Suriye Halep şehrine kadar uzanan bir yol vardır ve buradan Suriye’ye geçmek mümkündür.

1995 yılında il olarak kabul edilmiş şehir, 79 plakaya sahiptir. Kilis’in toplamda 4 ilçesi vardır ve 137 tane köyü bulunur. Kilis, Suriye’ye yakın olmasından kaynaklı olarak burada yaşanan olaylar ve göçe karşı Kilis’te kurulu olan bir konteynır kentte vardır. Bunun için şehir normal nüfusundan çok daha kalabalıktır.

Kilis’in Tarihçesi

Kilis, küçük bir şehir olmasına karşın tarihi MÖ 1700’lü yıllara kadar dayanır. Hititlerin bir dönem yaşadığı şehir Asur, Med ve Pers imparatorluklarının himayesi altına girmiştir. Pers İmparatorluğunun yıkılması sonrasında Roma İmparatorluğunun hakimiyetine girmiş ve daha sonrasında Bizanslılar tarafından işgal edilmiştir.

Kilis’in geçmiş tarihinde depremler, salgınlar, kıtlık ve çekirge istilası gibi bir çok doğal afet vardır. Kilis anlam olarak “Efendi” anlamını taşır.

Kilis’te Gezilecek Yerler

Tarih açıdan zengin olan bu şehir özellikle geniş eserlere sahiptir. Türbeler, camiler ve hamamlar şehri olarak bilinen şehirde gezilmesi gereken pek çok tarihi yapıt bulunur. Kilis’te gezilecek yer denildiği zaman akla Ravanda Kalesi gelir.

Helenistik döneme kadar uzanan tarihiyle, stratejik konumunu artıran Kilis, merkezinde büyük bir müzeye sahiptir. Kilis Müzesinde eskiden kalma eserler incelenebilir. Gezmek ve tarihi tanımak için iyi bir program hazırlandığında, şehir baştan sona kısa bir zaman içerisinde gezilebilir.

Kilisli Ünlüler

Kilis’te bu zamana kadar yaşamış olan çok sayıda alim ve güçlü aileler varır. Örneğin en ünlüler  “Ruhi Efendi”, “Abdullah Sermes Efendi”, “İslam Bey”  e “Süheyl Uygur”, “Behzat Uygur” ve “Tansel Öngel” bulunuyor.

Kilis Sürücü Kursları

Kilis sürücü kursları arayan kişiler sitemiz üzerinden takip edecekleri sürücü kursu bilgileri sayesinde şehirdeki kurslar ve bu kursların iletişim adresleri konusunda gerekli olan tüm bilgileri alabilirler. Kilis ehliyet kursları sitemizde tek tek belirtilmiştir. Buradan istediğiniz bir ehliyet kursu seçilerek kayıt işlemleri gerçekleştirilebilir.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.02.2021

Arabada Benzin Kokusunun Nedeni Nedir

11.06.2021

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 2022

28.12.2020

Virajı Dönerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

25.01.2021

Arabalardaki Spor Modu Nedir, Ne İşe Yarar