Kazadan Sonra Hasar Tespit İşlemleri Nasıldır

ABONE OL
Kazadan Sonra Hasar Tespit İşlemleri Nasıldır

Herhangi bir şekilde kaza meydana gelmiş olması ve ortaya çıkan hasar konusunda sigorta şirketinden gerekli desteği alabilmek için ilk adımın mutlaka doğru bir şekilde yapılması gerekir. Bunun için aracın konumunu ve hata oranını belirten kaza tespit tutanağı önemlidir.

Kaza tespit tutanağı eskiden polis tarafından tutuluyordu, ancak yapılan düzenleme sonrasında sürücüler kendi aralarında tutabiliyor. Bu durum kaza sonrasındaki işlemlerin daha hızlı hale getirilmesi ve trafikte yaşanılan aksaklıkların ortadan kaldırılması için önemli bir gelişimdi. 

Hasar anında doldurulacak olan kaza tespit tutanağı sayesinde aşağıdaki bilgilere açıklık getirilmiş olacaktır.

  • Kazanın yeri ve zamanı
  • Kazaya karışan araçlar ve sürücüler,
  • Yolun durumu,
  • Kusurun dağılımı

Kaza tespit tutanağı, sürülerin yazdığı ifadeler ve krokiye göre değerlendirilir. Bunun için dikkat edilmesi gereken kaza tespit tutanağı doldurulurken anlaşılır ve açık bir dille ifade etmek olmalıdır. Formu hazırlarken ayrıntıları belirtmek işinizi o an uzatıyormuş gibi olsa da kazayı göremeyen sigorta firmanız sürecin kontrolünü bu şekilde daha sağlıklı yapacaktır.

Hasar Tespit İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Kaza tespit tutanağının doldurulması sonrasında bu belgenin mutlaka imzalı bir kopyası sigorta şirketine verilmesi gerekir. Kazayla ilgili bilgiler sigorta acenteniz tarafından TRAMER sistemine kaydedilir ve bu şekilde kusur dağılımı oranı belirlenmiş olur.

Kaza sonrasında kusur oranlarıyla ilgili olarak sigorta şirketleri ile anlaşmaya varılmaması durumunda komisyon toplanarak süreç yeniden değerlendirilir. Kaza sonrasında sigorta şirketlerinin istediği belgelerin tamamı en geç iş günü içerisinde sigorta şirketine mutlaka teslim edilmesi gerekir.

Hasar Tespiti İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

  • Sigorta poliçesi
  • Sürücü belgesi,
  • Aracın ruhsat belgeleri,
  • Kazanın fotoğrafları,

Sigortaya başvuru işlemi sonrasında dosya açılır ve sigorta şirketinin görevlendirmiş olduğu eksper aracı inceler tespit edilmiş olan sigorta hasar bedeli sonrasında onarım onayı verilir.

Trafikte olası bir kaza durumuna karşı ehliyet kadar önemli bir zorunlulukta trafik sigortasıdır. Bunun için her araç sürücünün aracına trafik sigortasını yaptırması gerekir.

Sürücü kursları, ehliyet ve trafikle ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.06.2021

Akü Suyu Azalırsa Ne Olur

07.06.2021

2021 Range Rover Sport HSE 2.0 İnceleme

07.05.2020

Kars Sürücü ve Ehliyet Kursları

29.12.2021

Keçiören Sürücü Kursları - Keçiören Ehliyet Kursları